Naish Alana bar 2016

 

 

Har använt den här bommen några gånger till mina mindre Naishkites och kort sagt tycker jag om den även om det är ganska olik den bom jag kör till vardags (Cab Overdrive).

Den är perfekt för oss med korta armar. Reachen är kort och trimstrap'en sitter under bommen, alltid lätt att nå. Hade lite svårt att vänja mig vid den första gången men nu känns det riktigt smutt. Bara man lär sig att dra ned tampen lite innan man drar den utåt från clam cleat'en.

Bommen är lätt och mycket smidig (till skillnad från min Cab som är en riktig tungviktare), känns perfekt till små kites. Det går dock att ändra vinkligen på barends så den passar större kites också (som på overdrive). Har bara kört den med 6m och 7m själv.

Barend'en är lite speciella, många märken har liknande iofs men dessa känns stora och 'plastiga' på något sätt. När man lindar upp linorna på bommen så viks dom så klart inåt och dom vill gärna luta dit igen ute på vattnet (om man inte har spänn på linorna). Oftast inget större problem men det känns ovant.

Depowelinan går genom bommen på gammalt traditionellt sätt, d v s ingen inplastad lina likt så många andra nu (t ex Cab, Liquid Force m m). Det är också lite ovant för mig. Har gärna tummen nära mitten och känner att linan har potential att ge skavsår. Diskussionen verkar evig kring detta, kunna se linorna och byta i tid (men de är mer exponerade och slits fortare) eller inplastade som är smidigt och skönt (men det går inte att inspektera linan, skit kan komma in mm). Vet bara att jag föredrar plastade.

Dom små strapsen som man drar ut för att lägga runt bomändarna (efter man lindat upp linorna för att hålla dom på plats) är knepiga. Ingen stor grej, men dom är svåra att få tag på och kräver ett rejält nyp med fingrarna för att få loss. Detta kommer bli svårt när man är lite frusen, I bet.

Visuellt är det en Barbiebom.. Plastig och klatschig färgsättning som egentligen inte tilltalar mig. Typiskt med produkter som är gjorda för kvinnor. Iofs bra med tydlig skillnad på höger/vänster färgmässigt.