Backupsurfdagboken

ÄLDRE INLÄGG I SURFDAGBOKEN:

  

2010-12-11 Safaga, S-SO Andra dagen i Safaga och nu blåste det på rejält! Sandstorm i inlandet (vilket syntes, man såg inte bergen för all uppblåst sand) bjöd på go vind även om den varierade mycket under dagen. Ovanlig vind, sydlig cross off-shore och det var bara att dra rakt ut mot Safaga Island och tillbaka - riktigt nice! En bra bit innan ön börjar ett grunt korallrev, markerat med ett torn. Bortanför tornet är off limits, dels p g a grund korall men även för att ön är militärområde. Mellan 4.0 och 5.4 blev det idag (bytte segel ett antal gånger..), men jag uppskattade inte hyrseglen, alldeles för mycket framhandsdrag i Alpha. Det fanns inte så många små brädor att hyra heller och den lilla 84:an jag knep åt mig hade trasiga stroppar.. Tunga tjockmaster och bommar var inte kul heller, man blir fasen bortskämd med sina egna prylar.. Mycket trevlig staff på Tornado dock, trevligt ställe. Inte fel med turkost och varmt vatten heller :)
Förresten, stort tack till Olympus kundservice som ersatte kameran som sjönk i nov med en ny. Den anlände dagen innan avfärd, flyt... :)
 
 
 

2010-11-13 TT, VSV
Först nere och det lönade sig! Stack ut med 4.1 och AmiGun medan Emma körde 4.2 o Quatron. Fick strax efter rigga ned till 3.7, det drog till rejält. Finfina småramper borta vid piren men märkte att contourstropparna måste skruvas om lite, satt inte fast så mycket som jag skulle vilja.. Emma testade nya C-skinsdräkten hon köpte igår, den satt som en smäck och värmer rejält. Filmade lite och då passade vinden på att mojna. Stack sen ut med 4.1 igen, döfött.. Riggade upp till 5.3 men det droppade alltmer.. Helt rätt att vara morgonpigg idag m a o..

2010-11-12 Läjet, S->SV
DMI lovade 11-14 SV redan tidigt men så blev det inte.. Mötte upp med Nicke vid 11-tiden men det var tämligen dött på vattnet. En kille stack ut med 90-lit o 4.7 och guppade. Vi väntade och väntade.. Sen kom det mer, ut med 4.7 och 80-lit, som dock inte var tillräckligt. Emma körde 5.4 med Quatron och Nicke körde 5.0. Emma L kom också ut, riggade men stack aldrig ut då det var för dåligt tryck. Och inte så kul att möta vågor utan fart för egen del, blev en del kämpande med vattenstarten då också. Framåt e m tryckte det på lite mer men var då rätt sliten i underarmarna och krampen kom smygande. Ingen höjdardag i viken, men det var iaf varmt! Regn men varmt, gött!

2010-11-05 B-landa, VNV
Vinden kom som utlovat framåt 15-tiden. 11-14 ev enl DMI, det kom inte in riktigt men det räckte till bra drag i 5.3 iaf! C a 4-5 st på plats, solig fin dag men kallt i vattnet, handskar på för första gången i höst. Dagens bottennapp var när jag tappade undervattenskameran.. Hade s k "flytrem" på den men den höll inte måttet, den sjönk omedelbart som en sten.. Olympusskit *mutter* Letade länge, men gyttjebotten i Beeris behåller vad som trillar ned. RIP kära surfkamera.

2010-10-30 TT, SSO
Härlig dag, runt 10 m/s och mycket folk på plats. Förhållandevis varmt och t o m lite sol i början på passet. Ute på f m och körde nästan hela dagen. Riggade Goyan med 5.9:an, gick relativt bra även om det inte planar upp som det ska. Emma körde 6.0:an och vi körde rätt länge borta mellan Kalvö och Onsalalandet, vinden låg på bäst där. Gott att köra igen, nästan en månad sen sist.. Hoppas på en varm och blåsig fortsättning!

2010-10-03 Mjörn, SO
Bara SO-vind denna höst känns det som. Bra prog men speed-SM i TT, tog beslutet att testa Mjörn då jag kan komma ut på landtungan vid BBH och då köra ned mot Ekåsa/Annekärr och tillbaka. Men det var byigt som tusan, 5.3 funkade bara korta repor. Emma körde 6.0 och hade samma upplevelse. Höll inte på så länge men det var ändå rätt kul nostalgi att köra här igen! Började min surfkarriär från just denna spoten (uppväxt där).

2010-09-15 TT, SV
Mkt lovande prognos, sket i Askim p g a rykten om gräs och brännisar. Dumt gjort, det var etter värre i TT. Inga brännisar iofs men f-n så mkt gräs trots gräsfena. Kom tidigt och körde först Goyan med 5.3, vinden hade inte kommit än. Bytte sen till 80-litaren med 4.1 då vinden började trycka i. Fruktansvärt byigt! Gräs fastnade ideligen och det gick knappt att gippa :( Har vasst skruvhuvud till denna US-fenan och när Miami-Stig hörde talas om gräset så kom han på att modda brädan med en silikonöronpropp. Han tryckte dit en och det funkade....i 50 meter sådär innan den lossnade :) Men tack ändå!

2010-08-28 Krik, Danmark, VNV
Inte så mycket vind då vi kom men det ökade. Körde 5.3 och var rejält överriggad när det tog i. Några kitare kom sen men endast en annan surfare, lite konstigt tyckte vi då det var helg. De valde väl vågor förstås, men var var de danska speedarna? Mer nord i vinden idag och man kunde köra mer upp mot landtungan. Vid ett tillfälle tog jag massor med höjd och märkte då att det plötsligt bara var typ 40 cm djupt, detta ganska långt från land ändå. Så se upp vid lågvatten.. Körde barfota också, underbart! Det är fin sandbotten så det går bra. Roligast idag var tysken med obligatorisk surfbuss som riggade en biffig gammal Tiga med ett lika ålderstiget 7.0 NP Diablo. Han berättade att han varit i Klit men inte klarat av vågorna.. Med nämnda kit alltså, no wonder.. Givetvis hade han handskar(långfingrade) och en gallerhjälm (som han dock inte tog på sig till vår stora besvikelse) :)
Måste också nämna vågsurfet i N Vorupör dagen innan, superdag! Inte världens bästa vågor just då, men skön dag och gött häng. Mulligt ställe!


2010-08-26 Krik, Danmark, V
Började med 5.9 men bytte sen ned till 5.3. Ok drag men några enstaka sjögrässtrån envisades med att fastna hela tiden - fick byta till gräsfena. Första gången på detta spotet, det var platt men det blir större chop än man tror en bit ut. Givetvis tyskar på plats och även kitare, men det var knappast crowded. Var tvungen att ha handskar idag pga öppna sår från tisdagen i TT. Kändes blä men man var ju i gott sällskap med tyskarna.. :) Övade lite lamt på push tack men kände mig inte speciellt driven. Emma körde 6.0 med sin FSW och som vanligt var det en smashing combination. Filmade/plåtade en del då hon övar in finessen på jippen.
Långgrunt och nice, men så här på hösten(antar att det är mest på hösten) så har stora 'sjögräsnystan' vuxit till sig. På det grunda så ser man tydligt mörka partier och det är breda grässtrån som växer sig uppåt ytan likt bandspagetti! Du är rökt utan gräsfena. Om man inte gippar innan det grunda börjar, efter farleden.

2010-08-24 TT, VSV
Byig kuling uppåt storm, tjofräs! Inte det galnaste jag surfat i TT men definitivt det dyraste i materialväg. Som tur var klarade sig mina grejor, körde hela dagen på AmiGun 80/3.7 Core, men Kim pajade både brädnos och segel. En annan bröt masten och en annan knäckte brädan rakt av.. Det märktes att många var surfsugna efter lång tid utan vind. Desperat kom de ned med 130 l + och >5 kvadrat... Det gick inte denna dag. Emma körde sin Quatro med 4.2 Combat. Nya stropparna satt nu på AmuGun och känslan blir helt annorlunda, vet ju detta - men det är lika kul varje gång! Mycket sjögräs och brunt deltavatten. Händerna blödde efter passet och nu ska de hålla för DK också, aj aj :)

2010-08-22 B-landa, V
Kom vid halv tre och det var inte så många på plats. Proggen sa att det skulle komma sent, riggade 5.3 och hoppades på det bästa. Emma körde som vanligt 6.0:an. Stack långt upp i farleden och det var rätt ok men ändå inte det här bra draget. Kändes segt trots tryck i riggen. Dessutom ett och annat sjägrässtrå, irriterande! In för att kalasa på pasta och kanelbullar då vinden la sig. Stack sen ut med gräsfena istället, något bättre. Lånade sen Emmas kit då och vinden började öka igen. Riktigt bra drag i hennes grejor! Vinden gick lite upp och ned men det där riktiga trycket uteblev. Rambo och Nicke var på plats och körde i farleden. Jessika mötte upp även idag och körde 6.0. Jag avslutade inne i viken, försökte en push tack och lyckades klämma foten mellan bräda och mast, klantigt.. :) Kim filmade mer med sin GoPro, fann att den äter batterier - men är riktigt ball om man hänger den på rätt sätt på masten.

2010-08-21 TT, S->SV
Kom tidigt, vid 8, och moden sjönk då ingen annan var på plats. Inte ens speedarna som skulle tävla idag. Hade jag missat att även denna prognos skrivits ned? Som blivit rutin denna sommar/höst.. Kim anslöt snart och vinden började så sakta komma. Körde 5.3 och fick rätt bra speed utanför piren mot bondgården till. Inte supertryck men helt ok för en surfsugen själ. Kim testade sin nya GoPro, kul liten sak alltså! Märkte förresten när jag riggade att 5.3:an fått ett konstigt hål i sig, trist.. Fick som tur var bra tejp av Jesper, svart som såg ut att passa seglet.. Mycket folk på plats på e m, träffade bl a Jessika som jag inte sett på länge, kul! Väldigt brunt vatten idag, mycket alger och skit som växt till på botten.

2010-07-07 B-landa, V Lika bra väder idag men 5.9-vind. Perfa drag ute i farleden och för en gångs skull kändes stora seglet helt ok (förmodligen för den nya fenan också). Kim kom ut, testade 130-litaren med sitt 6.0. Framåt lunch dog det av lite så jag riggade ned till 4.7 och övade segelsnurr medan Kim plåtade lite. Såg lite sjögräs idag, låg i stråk ute vid farleden, usch usch :)

2010-07-06 B-landa, V
Gott drag i 5.3 & Goyan, körde en hel del långt ute i farleden. Vind hela kvällen och massor av folk, perfekt väder! Pendlade mellan 8-12 c a.

2010-07-03 Onsala, SO
Plojsurf ut till en ö utanför Orreviken längst ute på Onsalahalvön. Där väntade grill och sol & bad. Lite planing på väg ut faktiskt, körde 130-litaren och 4.7 (riggat för medföljande newbies). Emma riggade sen på 7.5:an och fick bra drag men inte riktigt jämn och bra vind ändå. Typiskt för SO. Men vilken dag, värmerekord hitills i år, 27 grader!

2010-06-30 B-landa, VSV
8-11 utlovat och det var väl ok men rätt byigt. Körde 5.9 först, fick bra drag en bit ut i farleden. Ökade sen så det var överriggat t o m. Byte ned till 5.3 vilket var ok. Emma körde 6.0. Planing men inte det här riktigt goa draget. Ute många, många timmar vilket kändes i händerna efteråt. Solig och varm dag!

2010-06-15 B-landa, NV
Det skulle blåsa tidigt och sen mojna av. Ut tidigt och blev besviken, fick rigga 5.9 - vilket jag hatar till min FSW. Men vid 9-tiden ökade det på och riggade ned till 5.3. Ok drag men det var inte så mycket som man trodde. Läade ovanligt mycket vid Hästholmarna, gillar inte alls. Sol och en fin sommardag, nöjd trots att pangdraget uteblev.

2010-06-15 B-landa, NV
Proggen sa 8-10 i max 2 timmar men solen borde bjuda på bris. Stack ut redan vid 10 och körde då 130-litaren med lånat 7.5. Gick riktigt bra även om jag hade min gamla 480 NS mast som hade totalt fel IMCS. Men tungt att rodda runt ett 7.5.. Sen kom brisen ganska snabbt och jag hade gjort ett newbie-misstag, att inte ta med alla segel man har.. Skulle haft 5.3 nu men fick ha 5.9:an till goyan. Bra drag men jag har aldrig gillat 5.9 till brädan, blir liksom tung planing istället för den där fjäderlätta känslan.. Bytte sen fram och tillbaka med 7.5, 5.9 och de två brädorna. Lyx med två utrustningar riggade :). Framåt 17-tiden mojnade det av och jag körde segelsnurr med 4.1 till goyan. Dagens wow: nya contourstropparna, fy faaaaan vad bra!

2010-06-13 Lejet, V
Prognosen sa att vinden skulle komma på e m, 8-11. Vi hälsade på Linn & Nicke först, fikade där med Emma och Kim (och fick testa att jamma elgura). Sen en visit till surfers, köpte nya Contourstroppar. Sen ned till Lejet där vi väntade en stund på vinden. Några var ute och det såg ok ut, vi riggade 5.4 resp 5.3 och gav oss ut på våra FSW. Riktigt bra nedåt mot piren, stora swell som man fick tajma rätt. Sämre uppåt i viken, jag fick inte fart i seglet där och tappade höjd. Men ändå skönt surf! Emma premiärade i vågor med bravur och hade hur kul som helst. Senare på kvällen hyrde vi surfbrädor av Falle och lekte runt (vi behövde inte betala ens, tack!). Vilken supersurfhelg..

2010-06-12 TT, VSV
Mycket vind och byigt som tusan. Egentligen för mycket väst för TT men vi åkte ändå dit. Mycket folk, fullt på parkeringen. Emma körde sin Quatro vågis för första gången och älskade den! Jag körde 4.1 med 80-litaren och Emma körde 4.7. Väldigt upp och ned, riggade om några gånger men det var till slut bara att gilla läget. Ombytligt väder också, regnskurar varvades med sol. Vi fick fika i Stigs surftrailer, en sån skulle man ha..
  

2010-06-06 TT, V
Kom en hel del bris idag, testade ett lånat 7.5 på 130-litaren men en rak fena satte stopp för det roliga.. Det var så mycket gräs och slemtångruskor att det blev omöjligt att segla med behållning. Riggade upp 4.7 till Goyan igen för segelsnurr och testade däremellan Emmas kite. Inget för mig det där, flög som en vante :)

2010-06-04 B-landa, VNV
Inte mycket vind idag men en superfin sommardag. Segelsnurr med Goyan och 4.7 medan Emma körde 6.0:an på sin FSW. Körde kortärmad sommardräkt vilket funkade fint. Tränade lite mer på upwind 360, alltid haft svårt för dom men lyckades nu sätta fem på raken. Behöver dock träna mer, framför allt åt andra hållet också..

2010-06-03 B-landa, NV->V Först på plats med lånad bräda (Polarns RRD FSW 101) och fullt beredd att rigga 5.9 för att fånga brisen. Så blev det också, planade på bra även om jag inte riktigt kommer överens med den storleken på segel.. Fick provpaddla Janas extremkorta forskajak också och det var riktigt skoj! Var sen tvungen att åka när brisen drog på som bäst, detta för att hastigt och lustigt hämta upp B3 (stand-in för B2 som lider av elfel).

2010-05-25 B-landa, N-NV Hann inte surfa kvällen innan (som blev riktigt bra) och stack revanschsugen ut på morgonen. Fick packa sedanVolvo då B2 stod på verkstan.. En svajig prognos sa nordlig vind och frågan var hur mycket? Blåste riktigt bra då jag kom, blev FSW:n och 4.7. Drog på fint men det var byigt och lite regn emellanåt. Helt ensam, efter 3 timmar kom några till och då droppade vinden. Kom åter i perioder och vid 14-tiden försvann molnen och vädret blev kalas och vinden ökade som tusan! Uppåt 13 i byarna. Tyvärr var det dags att åka hem nu - men så gott att äntligen komma ut igen :)

2010-04-18 B-landa, V Ff strålande väder men inte så mkt vind. Riggade 4.7 med Goyan och fann att det var bra i byarna men inte riktigt super mitt emellan. C a två grader kallare i luften vilket märktes direkt på händerna. Körde bart men det sved jämfört med igår trots solen.. Inte lika mycket folk idag.

2010-04-17 B-landa, V Holy smoke, idag brallade det på! Började med 4.1 och Goyan vilket gick bra tills det ökade...och ökade.. Slutade med stubbievågisen och 2.9! Många som gjorde premiär idag, säkert runt 10 pers på plats. Sol och varmt, körde utan handskar vilket funkade hyfsat. Byigt och svårmanövrerat ibland, brukar aldrig på kastfall men fick några idag. Några hopp slutade i krasher då byvinden helt enkelt välte hela skiten. Har som vanligt inget att sätta emot, sumodiet nästa.. Imorgon bitti är det på't igen!
Tyvärr inga actionbilder från idag..

2010-04-16 B-landa, V-NV Kändes som en chansning men var sugen. Skulle vinden komma vid 12 som DMI sa? Japp, det gjorde den, var redan ute på stora brädan och 5.9 när det kickade in. Grundvinden var NNV och det fina vädret gav bris som låg mer på V, kändes lite knepigt faktiskt. Krusningarna och vindkittlingen på ansiktet var inte samma som seglet plockade upp. Ensam på plats tills jag var tvungen att åka strax innan 15. Härlig dag, körde utan huva och handskar. Lite kallt om händerna men helt ok!

2010-03-23 Habo Ljung, SV->V Äntligen premiär på hemmaplan! Ned till Skåne för att träffa A-S och surfa ihop (samt hämta ett beggat brädfynd). Vinden kickade inte igång förrän strax efter 14, full fräs med 5.3 då + Goyan. Höll i sig en timme c a. Inte så länge men det var sol och varmt i luften - underbart! Kallt i vattnet (isen släppte bara några dagar sen här nere) men bara man höll igång så funkade mina 5-fingers handskar t o m. En till surfare anslöt men missade det gottaste.

2010-03-15 El Tur, Sinai, SO Testade Twintipen idag, 110 med 5.3 Blade igen. Nice kombo, gick riktigt bra även om vinden ökade så att det var överriggat på e m. Ville inte in och byta bara.. Det kändes lugnt och stabilt ändå. Nu hade vinden legat på från SO hela veckan och det började bli shorebreak som eroderade strandkanten. Betongfundamenten på livräddartornen tittade fram.


2010-03-14 El Tur, Sinai, SO Mycket vind redan under natten. Körde 4.2 och liten FSW, riktigt j-kla kul!! Rätt stora dyningar och choppigt i viken pga att riktningen ff låg på SO. Men kul hoppramper och varmt och gött! Vinden ökade allt mer under e m och sen stack tjejen på centret ut med 3.3 och de stora grabbarna hade 4.0. Fick packa in handduken då det minsta jag kunde lägga händerna på hade varit 3.7.

2010-03-13 El Tur, Sinai, SO Körde samma kombo idag som igår. Något mer vind idag men det funkade suveränt! Blev idag varse vad jag redan igår anat, ryssar kan inga väjningsregler..

2010-03-10 El Tur, Sinai, SO Inte så mycket vind första dagen men på e m kom det lite mer. Från SO vilket är en ovanlig vinkel här. Rak sideshore mer eller mindre. Körde FSW 120 med Severne Blade 5.3. Konstig kombo kanske men det funkade kalas, planade upp mycket snabbare än andra och kunde speeda på riktigt bra! Brädan kändes något klumpig på väg åter till centret (med dyningarna) men jag värdesatte att komma upp i planing fort och effortless.

2009-11-25 TT, S->SV Riktigt bra med vind och varmt! Grått och regnigt dock, men vem bryr sig? Högt vattenstånd och vita gäss när vi rullade ned mot stranden. Riggade 4.1 med gamla CLS:en (trött på att studsa runt med stubbien) medan Emma körde 4.4 till sin FSW. Gott tryck, vinden kändes ovanligt mjuk. Inte så mycket att hoppa på tyvärr men efter ett tag vred vinden och det blev bättre. Landade lite dumt efter ett chophop då ena foten gled ur stroppen. Drog till rätt gott i diverse extremiteter då halva kroppen tvärstannar i vattnet och andra halvan fortsätter på brädan :) 4.4 blev överriggat efter en timme och Emma riggade ned till 3.7. Givetvis droppade det lite sen strax innan det mörknade.. Swapshop varvid jag fick testa 3.7:an till FSW:n (101), kändes riktigt bra! F ö inga andra där, bara vi två!


 

---

2009-11-24 B-landa, V Okii, skulle kanske inte åkt ut idag inser jag nu.. Prognosen höll inte, snorig och trött.. Men rak västlig vind!! Kommer inte ens ihåg när det var det sist.. Körde det största jag hade med, Goya 95:an och 5.3 (prognosen sa 11-14). Mörka molnpartier kom in och förstörde, bitvis planing men det varade bara några vändor. Ensam tills Speedjanne och Hankloose kom förbi vid 13-tiden med sina 7.0:or, ingen vidare speed där heller.. Kallt om händerna idag trots varmt i luften.

 

---

2009-11-18 TT, SV Kom ned strax innan lunch, helt ensam och det var mörkt, kallt och regnigt.. Visste att det skulle blåsa upp men det såg inte ut att vara så mycket till en början. Riggade 4.1 till 80-litaren. Två till anslöt just innan jag gav mig ut. Mmm, så gott med vinterdräkten och tjocka skorna, hur varmt som helst! Första vändan med handskarna i höst också, ingen kramp men viss trötthet i underarmarna. Snabb reträtt in då 4.1 var för stort. Mycket 'kantig' och hård vind, rejält byigt också. Maxade ned- & uthal men 4.1 funkade bara inte.. Fick bli det minsta som var med i bilen, 3.7 till 80-vågisen (kunde lätt haft mindre!). Regnet pissade ned och det var svårt att se vattnet ordentligt. Svårt se choppen och det blev mycket vind under brädan och spin out.. Fick ett vertikallyft där jag trodde jag skulle volta över och få skiten i huvudet, men det gick bra. Är det så man lär sig backloopen? ;-) Tre andra surfare på plats nu, alla fick rigga ned utom han som bara hade 5.8 som minst.. Kan säga att det var 22-23 i byarna..
Tack till Jimmy för bilder!

 

---

2009-10-07 B-landa, V-SV Helt ok med vind, körde 3.7 ihop med 70-litaren. Ledig och körde mitt på dagen, till största delen ensam.

2009-09-23 B-landa, V-SV Verkade bli en lovande surfdag men fy f-n vad byigt det var! Tyvärr en gnutta för mycket åt SV för att bli optimalt. Inte mycket att hoppa på, trist även längre ut. Körde 4.1 och Angulon, full spetta ibland och där emellan kajka.. Körde några timmar men sen kändes det att det var läge att spara krafter till fred/lörd som också ser lovande ut vindmässigt. Hoppas, hoppas..

2009-09-04 TT, SSV Crazy, crazy dag, kommer ned tidigt till en kokande vik och grabbar som är seriöst överriggade med det minsta de har, 4 kvadrat! Mats körde 5.4 speedsegel men bara en runda.. Det gick helt enkelt inte att hålla. Riggade 2.9 till stubbyvågisen (ångrade djupt att gamla CLS:en inte fick följa med). Ut med hjälm och flytväst på och....tja...det handlade om överlevnadssurfing. Fick köra utskotat hela vägen på babords bog och flög ofrivilligt flera gånger, tappade ur linan ideligen och det var freaky dangerous att vippa in den igen under kroken, blev tyvärr en del utan selen och det tog på kroppen *ehum* och gipparna var ett skämt *haha* Gick lite bättre åt andra hållet, vågade t o m hoppa en del och det var flying high verkligen. Men det blev fina krascher också, det var ingen kontroll utan andan i halsgropen hela tiden. Massor av sjögräs som gav spinout ofta. Omöjligt att hänga fullt i selen så man blev trött nästan omgående, det var några repor och sen vila. Hans körde 3.7 och hade bättre kontroll, fast han hade sitt gamla hembygge, en modell av Tiga Gun - den klarar sån här vind. Turades om att fota varandra och sen också hjälpa en schweitzare (på tillfälligt besök) som hade för kort fenskruv. Han stack ut med 4.2 och hängde i för glatta livet. Vilade rätt länge sen och gav mig ut igen, nu hade jag en approach till det hela, låg högt i vind och lyckades gippa och hoppa rätt ok (men snyggt var det inte) :) Både sol och regn idag, inga kitare så klart. Saknade lilla Gudrun på vattnet idag, hon hade haft kul alltså..
Tack till Hans för foton!

 

---

2009-09-01 TT, S Blåste betydligt mer än jag räknade med idag.. Riggade 5.3 först och det var omedelbar reträtt och nedriggning till 4.7 :D När jag gav mig ut insåg jag att 4.1 hade funkat lika fint.. Det blåste rejält och det var nyttigt att köra överriggad, beslöt att inte rigga ned. Apropå överriggad så körde Kim 6.0 på sin gamla Screamer, tufft gjort! Soligt och varmt, körde i shorts igen - så *mmmmmmm* gött!

 

---

2009-08-31 TT, S-SV Riktigt bra vind som höll i sig hela kvällen, körde Goyan med 4.7, ute vid halv fyra c a och körde tills mörkret kom. Grått, disigt och regnigt, ibland såg man knappt Kalvö.. Sällskap av Emma som körde 5.4 och övriga körde där omkring också. Det var väl egentligen bara sista halvtimmen som 4.7 blev underriggat. C a 6 surfare och 4 kitare på plats som trotsade regnet. Övande en del nohands idag, gick rätt bra på babord bog till slut, lite klurigt om det är byigt bara :)

2009-08-26 Jorefjorden, Bohuslän, SV First rule of surfing: ta alltid med allt du har. Varför har jag fortfarande inte lärt mig det?! Vaknar till strålande sol och stuv kuling, åker ut till Jore strax söder om Fjällbacka och möts av vita gäss så långt ögat kan nå. Och alla småbrädor ligger kvar hemma.. Bara att rigga 4.1:an till 130-litaren och testa. Inne vid bryggan dippade vinden lite, väl ute i fjorden brallade det på utav h-lvete. Stora dyningar som framförallt på vägen tillbaka gav flygturer vare sig man ville eler inte :) Det vill man inte med denna kolossbräda, som att ha ett kassaskåp på fötterna och jag fick passa mig för att inte klota och dra till fotlederna. Tänk att ha haft lilla vågisen här, rena lekparken där ute! Massor av brännmaneter, lysande röda klot strax under vattenytan, "inga kastfall, inga kastfall, inga kastfall.." blev mantrat. Inte bästa utrustningskombon idag alltså, men sicken dag - och kuling är aldrig fel!

---

2009-08-20 TT, SO Vadå högsommardag! Å så mycket folk på plats, har aldrig sett så många samtidigt i TT! Kom strax efter lunch, körde 4.7 med bra tryck först, men sen blev det mer byigt och försvann i vissa stråk. In och riggade upp till 5.3, beslöt här även att härma Nickes klädsel: surfshorts och tunn neotröja. Det var så otroligt varmt så det funkade fint! Ganska byigt som sagt, och svårt att ta höjd. Hade kunnat köra större än 5.3, det faktum att många andra med segel runt 5 kajkade runt en del och att Emma körde 6.0 utan problem bevisade det. Fast i byarna var 5.3 perfa! Körde tills det nästan började bli mörkt och var riktigt nöjd över denna varma goa dag! Och den där grymma freestylaren med svart Exocet & Loftsegel var ju Rossi..


Shorts, jippie!!

2009-08-18 B-landa, NV Gryningssurf igen, tjohoo! Det är något särskilt att se solen gå upp över havet...mmm... Sällskap även idag, tur att Emma är lika morgonpigg som jag. Vi var de enda på plats, först vid 7-tiden kom en till, Hanna S minsann. Körde 5.9 med stora brädan, planade fint ute i farleden men den är ju förstås tung jämfört med FSW:n. E körde 6.0 och efter ett tag bytte vi brädor. Måste säga att 101 RRD FSW känns riktigt go! In för att äta, surfade sen vidare medan vissa andra skulle till jobbet. Framåt 10-snåret kom två till, då hade jag precis gått upp och bäddat ned mig i bussen för att snarka lite. Inväntade M som dök upp vid 12.30 för sin 'surflektion' med 4.1 och 130-litaren. Mkt fin dag, sol och blå himmel, vinden höll i sig. Rune var på plats som vanligt, liksom en frågvis engelsman som just flyttat hit. Båda två lär man nog se mer av..

 

---

2009-08-16, B-landa, SV Ut i gryningen med lika bitna surfpolaren Emma, vi var först på plats. Det verkade blåsa rejält, jag riggade 4.1 och Emma 4.4. Det var inte tillräckligt märkte vi snabbt, inte ens i farleden. In och rigga upp till 4.7, E tog 5.4. Ut igen och nu gick det bättte även om jag inte var helt 100 nöjd med draget. Kom sen på att jag inte bytte fena, hade på den lilla Prooffenan, att jag aldrig lär mig.. Fast det var rätt byigt och det vete tusan om det hjälpt så mycket ändå. Kom lite regnfrontar, vinden kunde inte bestämma sig. In och äta lite, nu joinade två andra surfare. E var tvungen att åka till kneget medan jag körde session två. Vinden räckte inte till i farleden, stannade inne i viken. Körde till 10 c a i ganska byig och knepig vind. Likväl gött att komma ut!

 

---

2009-08-16, TT, VSV Ut på e m och riggade 4.7(vilket jag trodde skulle vara för stort) då M fick ta 4.1:an. Drog max i nedhal och fann att vinden var byig och 5.3 hade lätt kunnat funka. Liten besvikelse att det inte var bättre tryck men det var ganska choppigt och fanns småramper att hoppa på - trots rätt mycket väst i vinden. Men mer syd här är att föredra tycker jag. Ff mycket sjögräs!

2009-08-12, B-landa, NV Prognosen sa att det skulle dö vid 8-9-tiden, väckning 04 för att packa bussen, äta frukost, hämta surfpolare och bränna ut till havet. Blåste inget i stan men desto mer där ute. Riggade 4.7 medan Emma tog 5.4. Vi stack direkt ut i farleden och hoppade runt lite. Fast det var inte så bra som det kan vara, hade själv inte riktigt komfortabelt tryck i 4.7 + Goyan. Vinden dog fort vid kanterna och fullfartsgippen bara dog ut i vissa lägen :) Vi var dom enda riktigt morgonpigga idag, såg två till vid halv åtta ca. Det var bäst vind i början, så tidig väckning var bra idag! Men det finns knappt något ljuvligare än att ge sig ut i gryningen och sen se solen komma upp och glittra på havet och blänka i seglet. Lycklig!

2009-07-26, B-landa, VNV->SV Ut tidigt, inte så bra vind ännu men strålande väder. Riggade 5.9 och körde med Goyan. Inte så bra, in och bytte till stora brädan vilket gick bättre, mer vind började komma också. Mattias körde 4.1 till stora brädan sen och jag återgick till 5.9 och Goyan. Tungt, trögt, inget roligt gick att göra. Riggade därför ned till 5.3 och det funkade fint då vinden sakta ökade hela tiden. Emma anslöt och tutade på med 6.0, gippade som en maskin! Fick flera gånger släpp på gräsfenan borta i 'spolet' vid gippar, trodde det var gräs iaf först men kom sen på att den funkar bäst till 4.7 och mindre.. Den större satt kvar på andra brädan.. Men, men det funkade bra ändå. Jeppe körde 6.2 för planingens skull och satte en spock540 med det härket, impressed! Övade några mer upwind360, inspirerad av hans råd, men det var för mycket vind för mig.. Fick sen låna en SeaLion och brände runt lite, otroligt knepigt utan stroppar men väldigt bra för balansen. Fet liten leksak med ett jädra sväng och höjdtagning med twinfin också. Riktigt kul dag idag!

2009-07-25, B-landa, SV Nr 2 på plats men hade ändå missat den allra bästa vinden som var innan 8. Riggade 5.9 och körde med Goyan men det funkar inte riktigt. Tog den större brädan och då blev det en del planing. Dock byigt och lite väl lite grundvind. Senare anslöt Mattias och han fick då stora brädan + 4.1 för att öva. Vinden la sig betydligt nu och det blev segelsnurr med Jesper, Anna och Emma som anlänt. Fick bra tips av Jesper på 360 och lyckades sätta några stycken men tycker ff det är svårt. Fösökte med hans boomerang också men det gick inget vidare. Men soligt och gött var det!

2009-07-21, B-landa, V Hum hum, då ska vi se... Dagens facit: ömma händer, öm kropp, fett blåmärk på röva, urspolad lins, knäckt bom och lång simtur. Men också mitt livs bästa flygtur. Vindbyar på >17 och strålande sol, riggade 3.7 ihop med Angulovågisen (samt gräsfena, massa tångruskor lossnar i denna vinden). Byigt värre, men drag i 3.7 hela tiden och periodvis grymt överriggad. Hjälm och flytväst på för protection. Lånade ut 4.1 riggen till Peter, som bara hade två segel med sig. Ett 7.1 och....ett 7.0 :) Fantastiska små ramper borta i 'spolet', full spetta och får då syn på den. Den perfekta rampen. Platt, välvd, brant och ovanligt stor. Böjde ned och tryckte till, lift off och inskotning - wowaaiaaiaaiaai! Sitter ju vid datorn nu, så uppenbarligen har jag landat, fan tro't. Och det kom fler, fullt av dem! Hoppar och hoppar tills bommen smäller av, allra längst bort givetvis.. Men ett leende fanns ändå på läpparna, vilken dag! Ok, det är inga våg-vågor vi snackar här, men det duger för lilla mig :) Hann ändå med 6 h surf så man får vara nöjd! Kvällen fortsatte med surfsupport ute vid Aspen för brorsorna, där höll jag mig dock på land..
Tack till Kenny och Peter för foton!


 

 

2009-07-20, B-landa, SV->V Kom inte ut förrän 15-tiden och mötte då en massa surfare som åkte hemåt. Regnet öste ned och vinden var skitkass.. Det var bara att vänta tills strax efter 18 innan det tutade i lite mer. Hann under tiden låna ut en av mina små riggar till en liten tjej som surfade för allra första gången...med ett 7.1.. :) Hann också slipa på min nya lilla freestylefena som inte riktigt gick in i boxen.. Enligt prognos skulle vind komma och vid 18 stack jag ut med 4.1 och Goyan (hade haft 4.1:an färdigriggat i 3 timmar, skulle bara använda det!). Ingen vidare tryck alls tyvärr, bara någorlunda borta i 'toalettspolet'. Hade dock sällskap av både Saga och Petra på vattnet vilket gjorde det kul ändå. Sakta ökade vinden och allt fler surfare anlände, smockfullt på parkeringen. Fick några vändor med planing men det var byigt och inte det där stabila trycket man vill åt.. Trodde benhårt på att mer vind skulle komma, ville inte rigga om.. Skrämde mig själv genom att misslyckas med vulcans (som vanligt). Kom runt ok på en men fötterna flög ur bakåt i fartriktningen och det var riktigt nära att hakan slog i aktern, men det gick bra (gött, inte så sugen på lösgom :)) Gav revbenen en rejäl tryckare på ett annat misslyckat försök och då slutade jag. Har inte lust att skada mig för att kroppen är trött - och det är en dag imorgon också, och då ser prognosen mkt lovande ut!

2009-07-16, TT SV->V Stack ut med Mattias idag och det blåste på rätt bra, planade fint med 5.9 & Goyan. M övade med 4.1 på stora brädan, stora framsteg med strandstarten! När han tröttnat tog jag över den och satte 5.9 på för att cruisa lite, bra drag men fastnar massa gräs på gräsfenan återigen.. Gick förresten på en icke utmärkt sten bortåt Hanhals med min fina svarta gräsfena(på Goyan), skalade av en del *snyft*. Lagat min sommardräkt tills idag, nästan halva högerärmen var loss uppe i armhålan. Men lite björntråd och Liquisole gjorde susen, nu är dräkten varm igen!


2009-07-11, TT SV Blåste bättre än väntat nere i TT, lassade med stora brädan men insåg direkt att det var Goyan som skulle få rastas. Snackade med Anders vars prognos förutspådde ytterligare 2 m/s under e m :) Stack ut med 5.3 och hade bra drag. Övade vulcans och kom runt några gånger men det slutar alltid med brutal vattenkontakt. Kan inte hålla mig kvar i stropparna. Vet vad felet är men skyller t v på dåliga stroppar ;) Framåt 15-tiden drog det på väldigt, fick gå in och dra max i ned- & uthal för att orka hålla. Emma anslöt med 5.4 och det var riktigt bra tryck fram till 18+ ca. Sen kom regnet och vinden droppade. F ö väldigt mycket gräs! Fastnade även på gräsfenan..

2009-07-06, B-landa, SV Den mentala hälsan är återställd! Ok, inte någon av de bättre dagarna (har ju blivit bortskämd med 2.9->3.7 segling det senaste) men det planade på fint med 5.9 och 130-litaren. Klumpig sak iofs, kommer ta tid att uppskatta den typen av segling, men så skönt att komma ut!!

2009-06-18, B-landa, V Massor av regn på f m och SV-vind, men lagom till lunch vred det på V och blev blå himmel. Började med 4.1 ihop med 80-litaren (och gräsfena) medan Emma körde 4.4. Riktigt nice första reporna och sen ökade det och blev byigt. Bytte ned till 3.7 vilket funkade finfint ett tag men sen blev det en aning underriggat. Så gött att segla igen efter ett lite väl långt uppehåll.. Mycket bra dag!

2009-06-01, B-landa, V Trött men surfsugen, inte så mycket vind men kalasväder och varmt = drog ut med nya 130-litaren och ett 4.7 för att cruisa lite och snurra segel. Helt underbart att köra barfota med shorts och kortärmad rashguard! Barfota är inte att rekommendera i B-landa dock, skar mig lätt på båda fötterna trots stor försiktighet.. Massa tångruskor nu, körde med gräsfena men fasen vad dom draggade. Tog tillfället i akt att testa rashtröjan inköpt i Frankrike, dubbelt så tjock som en vanlig men utan att vara 'neoprensvettig', kan bara säga perfekt (och vilket fynd för endast 10 euro)! Synd att man ser ut som en polkagris i den bara..


 

 

2009-05-28, B-landa, NV Ännu en solig blåsig dag, riggade 4.1 till lilla Angulon. Funkade fint till en början men det var BYIGT värre. När det la sig lite var jag tvungen att rigga upp till 4.7 men tyvärr kändes det inte bra, det var vindhål överallt! Andra klagade också men de gick ändå betydligt bättre ute på vattnet än vad jag gjorde. Kände mig trött och grinig och beslöt lägga av i förtid. Usch, inte likt mig men får skylla på begagnad förkylning :)

2009-05-27, B-landa, V Ett ord för denna dagen: GALET! Jag och Emma var ute vid 7 och jag riggade på 2.9 till gamla CLS:en (den enda som inte flyger till månen under sådana här förhållanden). Gav mig ut och fick retirera in efter några få rundor, kunde inte hålla prylarna! Körde utskotat och tailade fram hela tiden. Det var bara att ta skydd i bilen och vänta på att vinden skulle droppa (that's a first!). Vid 11-tiden kändes det bättre och vi stack ut med 2.9 resp 3.3. Strålande sol, gott! Nu gick det att hålla men var redigt tryck i byarna.
Sånt tryck att dagen fick ett abrupt och dramatiskt avslut, dagens läxa: det är bra med hjälm.. :)

... .
..

 

 

2009-05-26, TT, SO->S Skulle prognosen stämma, skulle vinden komma? Optimist som man är åkte vi ut redan vid lunch, det var rätt onödigt visade det sig.. :) Det slutade med att Lisbet, Christina, Per och jag satt i en bil och tog skydd från regn och åska - knappt 4-5 m/s.. Väntade och väntade, grillade och grillade (uppehåll till sist) och klämde sönder en picklestub.. Lasse B väntade också men valde att fördriva tiden med att golfa! Sen, efter 5 timmars väntan, började vinden komma. Emma och Emma anslöt och vita gäss började synas på vattnet. Men det blev aldrig riktigt bra! Det la sig och bäst speedade Per med sitt 6.5, jag körde 4.7, Christina 4.1, Emma nya 5.4:an och resten runt 5.3. Flera gånger såg det ut att blåsa på vattenytan - men det var inget tryck alls *grr* Vi grillade mer än surfade nästan.. Lisbet och Christina var dock väldigt nöjda då det gick finfint med strandstart - och hängseleövningar. Väldigt mycket sjögräs i vattnet, fastnade stora sjok i riggen om den låg i vattnet. Hade min nya gräsfena och det var tur det!

... .
.. .

 

 

2009-05-23, Grönhögen, V-SV Haga såg riktigt kasst ut, dessutom regnmoln som såg ut att förstöra brisen. Ev mer vind söderut enligt DMI (Linda satt som klistrad vid klubbens dator), vi bestämde oss snabbt att chansa på att åka ned till Grönhögen. Linda hade goda erfarenheter från dagen innan och efter att ha fått lite råd och vägbeskrivning av ÖWC-Emma drog vi söderut. Flera andra bilar där när vi kom, inte så mycket vind dock. Men det kom sakta, grabbarna valde att stå på land men vi tjejer skulle bara i! 5.3 gav planing i si så där 30 m, resten av tiden ägnades åt segelsnurr. Att Grönis är ett vågspot märks verkligen, minsta ökning i vinden ger svall direkt. Synd på vinden men trevligt att testa nytt ställe! Åk bara inte hit kissenödig när det är golfsäsong.. Ligger precis vid en golfbana med helt öppet landskap och golfare är ute i alla väder, man får gå LÄNGE och när man äntligen hittar en buske så är den taggig! På vägen hem lyckades vi (eller jag då...hrmm) köra vilse. Skickligt på en 2 mil bred, platt ö.. Vi fick fråga oss fram och fick en trevlig seightseeing på köpet. Efter en snabb titt på DMI beslöt vi att åka hem jättetidigt nästa dag, prognosen var riktigt kass. Haga bjöd inte riktigt upp till rejäl dans denna gång, men det är alltid trevligt på Öland!

... .
...

2009-05-22, Haga Park, V Lång väntan på vind idag.. Det förmodades blåsa mer söderut och freestyletävlingen flyttade till Grönhögen. Linda hängde på medan vi andra väntade ut Hagabrisen. Den kom till sist men inte riktigt lika starkt som önskat. 4.7 först men fick sen rigga upp till 5.3. Johan fick låna ett 4.0 och var ruskigt snabb att lära sig strandstart på sin lilla bräda(104 l)- riktigt bra för en noob! Per och jag brände runt och tog kort på varann :) Jag fick min nya Chinookmastfot på f m och j-drar där kan man snacka bulletproof! Och ingen komplett Hagasemester utan att smaka sandbank, både jag och Per smackade i. Pers Proofbräda fick en rätt rejäl spricka på köpet :(. Fann att jag ofta låg precis vid planingsgränsen och fick jobba hela tiden, skitirriterande! Bytte fena vilket förbättrade något men det var inte riktigt islossning s a s.. Övade lite vulcans men saknade farten. Satte några upwind360 dock (f-sen, har svårt för dom!) och lite andra gamla skåpstrick. Kände mig rätt besviken, ville mer. Fick i vart fall köpt ett beggat segel (av en mycket trevlig Robban från Gävle) till Emma, så fint att det såg nytt ut. Robban skall veta att det seglet kommer att trivas bra här nere!

... ..
... ..

2009-05-21, Haga Park, S-SV Vansinnigt mycket folk men inte inte lika mycket vind kan sammanfatta dagen.. Vi åkte tidigt från Götet och efter att ha installerat oss på Eriksöre camping gasade vi snabbt ned till Haga. Det kom lite vind men ganska sent. Körde 5.3, Linda 5.4, Per 6.5 och Johan sitt 5.9. Inget riktigt bra drag för mig, kunde gott kommit mer bris tyckte vi! Men jätteskoj med allt folk, tävlingar, testseglingar, juniorseglare m m.

... ..

2009-05-10, B-landa, SV->V Ut vid 12-tiden, knappt något folk på plats först vilket förvånade mig. Men träffade sen massa gamla bekanta vilket var kul! Riggade 5.3 men insåg snabbt att vinden droppat, kändes segt rent allmänt faktiskt. Riggade upp till 5.9 samtidigt som Emma anslöt och det funkade bättre - men ändå segt på något sätt. Kom på att jag glömde byta fena, satte på en rak 34:a (stooooor...), men hade det inte varit för allt gräs som fastnade så var det förvånansvärt ok! Funkade ett tag men sen kom mer segt alggräs (typ som slime) och det klibbade sig fast *grr*. Bytte till nya fina svarta gräsfenan (som borde ha 5.3 max) för att jag var så nyfis på den.. Faktiskt helt ok i full fart, inget släpp alls - men planingströskeln var märkbart sänkt förstås. Fast senare på kvällen började jag göra dumma misstag, en ganska brutal faceplant efter en misslyckad duckjipp gav huvudvärk (tog inte upp händerna för att ta emot??) och fick mig att inse att jag helt enkelt var för trött :)

2009-05-09, TT, SV Hemma igen och det blåser! Med bandagerade fötter (efter närkontakt med franska atlant-strand-musselskal) och fullpackad buss (och hämta Lisbets prylar på vägen - fatta att Yaris inte har takräcken?!) gasade jag på söderut. Soligt och gott nere i Halland och bra tryck i 5.3 (hade bitvis kunnat körs 4.7). Sällskap av Lisbet och Lisa som också körde 5.3. Riktigt kul att se Lisbet på vattnet igen, nya grejor hade hon skaffat också (som jag givetvis provåkte :)) Jättevarmt i vattnet(för att vara tidig maj alltså!) och handskar o huva var helt onödigt - gott! Det var någon typ av kitekurs där också och några flög runt utan full koll, men alla parter tog hänsyn så det funkade bra. Så ska det vara! Seglade lugnt och inte så länge idag, men det var ack så gott!

 

...

                                                                           Lisbet med nya prylarna                                            Lisbet och Lisa

..

2009-04-12, Klagshamn, SO Idag lugnade brisen ner sig, kickade inte in så starkt och man hade nog behövt 7-7.5 och en större bräda för att plana konfortabelt. Men skit samma, det var strålande väder och bara så härligt i vattnet! Vi riggade ändå och övade lågfartsjippar och div annat. Dammade av några gamla godingar som sail&body360, sail360 och nose sink duck jibe, roliga balansövningar. Fick äran att prova X-ride 6.0 på min bräda då vi bytte riggar, rena Titanic säger jag bara, hur kan en rigg vara SÅ tung? Goyan fick men för livet. Nä, tacka vet jag Challengers 100% Needle ihop med 26-bommen - easy handling!   Två vattendjur i fisljummet vatten = allt som flyter och tål vatten ligger illa till *hehe* Det var nog därför man kunde skåda neoprenklädda brudar som på ett suspekt sätt krälade på ett gult flytetyg framåt kvällen..
Redan smids planer att åka ned igen, Habo Ljung hanns t ex inte med. Och Jonstorp lockar också.. Vi syns snart igen Skåne!

 

... .
... .

                                                                                    Emma jipp..jipp..jipp..jipp..jipp...Jippmaskin

...

                                                                                    Va, inga fotstroppar!?

2009-04-11, Klagshamn, SO Idag åkte vi först via Jontorp för att kolla förhållandena där. Det blåste på bra och vi såg förmodligen ut som dreglande fån när vi hoppade ut och synade de vita gässen.. Riktningen var dock inte optimal och vi åkte ned till Klagis igen - vilket var helt rätt, för där brallade det på och var massor av folk. Vi stack ut med 5.3 resp 6.0 först men det tog ungefär 1-2 repor att inse att det var dags att rigga ned (hurra!!). Fick bli 4.7 och den smala bommen vilket fick mig (och Goyan) att jubla! Emma tog över 5.3 Bashriggen och nu har jag förmodligen trashat hennes ekonomi för hon blev kär i den kombinationen (no wonder, LS-riggen verkar vara gjord av bly..). Massor av duktiga freestylare på vattnet att inspireras av, försökte poppa och snurra men det ville sig inte riktigt. Anyway, det här var en surfdag att minnas på alla sätt! Tyvärr glömde jag kameran idag, men kanske kommer det kort från någon annan framöver..
Ja, här kom lite bilder ja, tack Emma!

... .

2009-04-10, Klagshamn, SO Skåne, here we come! Kris & Emma rullade ned med bussen fullpackad med allehanda vattenleksaker. Det blev besök hos goda vänner och kalasväder som fick brisen att kicka in - kan det bli bättre? :) Grundvinden var kanske inte upphetsande just denna långredag, men vid 13 kom brisen och det var gott tryck i 5.9:an! Ville köra mindre men tog det säkra före det osäkra.. Emma luftade sitt 6.0 och Ann-Sofi 6.4, go fart för oss alla även om det var en aning byigt. Sjukt varmt, körde utan varken huva eller handskar och det är bara SÅ skönt! Mindre skönt är att syna Klagis sandbankar på nära håll, *ouch* x 2 blev det när fenan käkade sand.. :) Mycket nöjd med min Goya, lekfull liten sak som dock kräver lite mer koncentration än RRD-paddan. Och egentligen gillar den inte 5.9-> heller.. Måste nog snart få ett lite större syskon *hmm hmm*

 

... .

                                                                                    Nästan som utlandet va..

... .

                                                                    Emma                                                             Ann-Sofi & Emma

2009-04-05, B-landa, V Ahhh, jag lever! Vilken pangdag alltså, varm sol och massa vind och surfpolare, livet blir inte mycket bättre än så här. Kom vid 12.30, först på plats. Vinden ökade sakta men säkert, riggade 4.7 och väntade in Emma, som beslöt att köra samma size. Det visade sig vara super, faktiskt rejält överriggat ju längre e m gick. Körde Goyan först men fick sen byta till 80-liters vågis med gräsfena (massa skit i vattnet) då det brallade i. Testade Emmas 86-vågis, det var skön men typ 1 m långa hängselelinor funkar inte för mig ;) Guess what, första dagen UTAN handskar idag..
Totalt fullpackat på parkeringen, anar att det var åtskilliga som gjorde säsongspremiär idag.

 

... .
...
                TDK                                               Rambo

2009-03-31, B-landa, SV Prognosen dippade, stack ut på e m men förhoppning om bra surf men det blev inte så mycket. 5.9 med planing då och då. En GWC-Peter var ute då jag kom, men annars ingen där. Halv fem kom mer vind och det drog på helt ok med 5.9 - men det var byigt och varade inte länge. Men varmt och gott - och ALLTID skönt att spendera tid vid havet!

 

... .
... .

2009-03-30, Getskär, SV Prognosen sa bättre norrut så idag fick det bli Getskär. Ökade sakta när jag riggade och det kunde bli ända upp till 17 enligt prognos. Tog 4.1 och det funkade bra nästan hela tiden (för att vara petig skulle 4.4-4.5 varit med extra gott tryck) :) Massor av tång och sjögrässkit närmare land så jag drog tvärsöver till Hakenäset på Tjörn ett par gånger. Full fräs i 4.1:an där och goa fina dyningar. Men några 17 m/s såg då inte jag till iaf.. En till surfare kom senare på e m, men åkte snabbt igen. En till kom då jag åkte - ganska ensamt med andra ord. Men alltid gott att komma ut! Imorgon ska det också blåsa..

 

.. ..
4.1-frissa..

2009-03-22, B-landa, NV Skulle vinden komma innan det blev mörkt? Skulle det bli tillräckligt? Nagelbitare.. Riktigt svår prognos.. Men jo, strax efter 17 drog det till. Hade då varit ute med 5.3 en stund och halvkajkat runt. Nu ökade det så mycket att seglet kändes waaaay too big. In och riggade ned till 4.1 bara för att se att vinden lade sig lite. Fick en del planing med 4.1 men fick mest snurra segel. Tålamod Kris, tålamod.. Flera andra ute, tror vi var 6 st tot (inga kitare). Underbart att casha in vind, om än sent.

 

..

2009-03-17, B-landa, NV Ut tidig f m och inte blåste det enligt prognos då inte.. Var hoppfull och stack ut med 4.7...blaj! Träffade på fotografen Jacob som plåtade en del - och frös om fingrarna tror jag! :) Riggade sen upp till 6.5 och kunde konstatera att det inte funkar ihop med Goyan. Vinden ökade och när jag gick in för att rigga ned kom Rambo traskandes ut - med 4.7.. (i ö inga andra surfare, bara fyra kitare) Tog också 4.7 och nu funkade det galant! Tränade lite på laydown jippar men det är svårt att lära gamla hundar sitta.. Det var sol och varmt men gick inte att köra utan handskar. Och idag störde det mig, CMW kändes klumpiga för en gångs skull. Det var nog för att man fick en sån stark sommarkänsla, ville köra bart.. Anyway, superfin dag, jättenöjd!
Tack till Jacob som plåtade.

 

.. . . .
..

2009-03-04, TT, SO Äntligen har isen släppt och det var bara att rigga 5.9 ihop med nya Goyabrädan, gissa om adrenalinnivån var hög! Fortfarande en del is kvar, framför allt kring piren och på den västra sidan av den. Det låg ett långt sjok av isflak från yttre piren och österut mot Onsala. Lät som man skakade om ett cocktailglas då brädan skulle passera. Gick inte att plana igenom, vissa flak var så stora som 2x1 m! Men väl utanför var det finfin planing utåt musselbankarna vid Kalvö. För det mesta fullt tryck i 5.9:an (tur jag inte tog 6.5:an som planerat) och tidig e m var det t o m överriggat *glädje*! Nya brädan underbar, måste justera stropparna bättre bara. Inte så farligt kallt trots isen, händerna blev kalla men inte frusna. Blev utfrågad av två personer från Länsstyrelsen angående viken, de var extra frågvisa kring kitesurfare. Hur nära land kör de och hur långt in i viken o s v. Längst in i viken är det reservat sa de, men ingen pik angående surfbrädan.. Kändes som det var tur att ingen kitare var där om man säger så.. Premiär 09 avklarad alltså - jippie vad kul att vara ute igen!! Kanske blir det imorgon också..

 

...
.. .

2008-12-20, TT, SV-V Vad gör man då man absolut INTE har tid att surfa, ligger förfärande back på jobbet och egentligen borde knega 24/7 hela helgen - men det ska blåsa super och dessutom vara varmt? Man surfar så klart.
Regn och grått när jag rullade nedåt men vad gjorde det när de vita gässen syntes.. Mycket högt vatten, fårängarna var nästan översvämmade. Riggade 4.1 med 80-litaren och gav mig ut, fick raskt byta till gräsfena.. Vinden var konstig, det var byigt och ofta såg det ut att blåsa på vattnet - men riggen svarade inte. Varannan vända med planing bara.. Vi var 5 på plats och sen gick alla andra upp en sväng då det var för dåligt tryck. Vinden kom dock strax senare, fortfarande byigt men bra grundtryck. Väldiga vindbyar och lite knepig vinkel när det vrider över på väst (1:a gången V för mig här, tror Kalvö och Onsalalandet stör en del). Några goa chop blev det iaf och varmt var det, helt otroligt att det kan vara så gott i dec. Byarna var rejäla på slutet, säkert runt 18, och kroppen började kännas mör och det blev några nesliga kastfall. Hmm, det kan iofs bero på att jag fick för mig att ta kort "i farten", rätt korkad balansakt :)
Lite ågren över att min prioritering idag medför väckning kl 04 nästa arbetsdag - men det var det banne mig värt! 2008 ends in style!

 

... ..
... ..

2008-11-16, Björlanda, N Yo vad kallt! Och inte stämde prognosen bra heller, utlovade 8-11 (som minst!) var kanske runt 5-6 eller så.. Planing sammanlagt 100 m med 5.9 och stora freestylen, Emma körde 6.0. Nordanvinden frös händerna trots att de var torra och instoppade i CMW. Det blev mer fika än surf idag och det var ganska roande när en kitare dök upp och inte ens hans kite mäktade att lyfta i skitvinden :) Iaf väldigt nöjd med skoteroverallen som invigdes idag, den gjorde sitt jobb!

 

.. ..

2008-11-16, Björlanda, V->NV Ut tidigt, först av alla. Riggade 2.9 till allra minsta vågisen, det blåste galet. Tryckte på hjälmen på huvan och invigde flytvästen, better safe than sorry om man är ensam. Men tyvärr droppade vinden lite, fick rigga upp till 3.7 (men hey, det kan man inte klaga på!) och ta gamla CLS-brädan (den svänger så bra..:)). Det tog ett bra tag innan det kom fler, vi var inte många idag. Kallare än igår, blå himmel och sol. Använde DaKines CWM för första gången idag, har nötit hål på femfingervarianten.. Mycket nöjd med dem! Så länge man slipper pilla uthal o dyl. Hm, en sak var jobbig idag - onda tånaglar.. Premiärtur igår med nya vinterskorna, de har en halv stl för stora vilket är helt ok såvida man inte ska pilla in fötterna i de ruttna stropparna på CLS:en *aow* Fick stöta och bröta med fötterna och j-drars vad snabbt man får onda tår när skorna gnissar framtill! Kände det direkt idag och fick tassa fram försiktigt....lätt när man startar upp i byig apöverriggad 3.7 vind *haha* Footpadsen släpper dessutom vid bakre stropparna, vek sig dubbel och hindrade fotinträdet :) Fick dra en rejäl tejpremsa över som akutlagning. Men överger ALDRIG denna gamla skitbräda, älskar den! Är det förresten inte inne med retromode? *s*

 

.. .
..

2008-11-15, Björlanda, SV->V Ut vid 9-tiden tillsammans med Helen. Blåste på rätt bra från SV, riggade 4.1 med 80-liters stubbyn. Gott drag men det lägger sig efter ett tag. Riggar upp till 4.7 vilket går bättre. Lite byigt och inga riktiga fina chop men tränade på vulcans. Fattas lite kan man säga, kom runt fint en gång men för det mesta vill inte min lekamen att u-kroppen roterar i motsatt riktning från ö -kroppen, j-dra r*ggh-lvete.. :) Well, fin surfing vad det hur som helst, mycket varmt med nya vinterskorna. Hade mina DaKine handskar, även fast jag märkte senare att det inte hade behövts. Sen anslöt Emma med 4.5 och strax därefter ökade vinden löjligt mycket, hade noll koll med 4.7. Riggade med till 4.1 men det höll inte länge.. Fick gå ned på 3.7 och ta lilla CLS-vågisen för att inte flyga alltför mycket. Den svänger så otroligt gott, älskar den! Regn ett tag men sen tittade solen fram - en riktigt fin dag. 3.7 + CLS:en + trevligt sällskap = bra surf!
Dagens cred till Helen som klättrade ut på den snorhala yttre bryggan för att plåta, och blev dyngsur på kuppen då vattennivån hastigt steg.. :)

 

.. .
. .

2008-11-09, TT, SO-S Kom ut vid 12-tiden, fullt med folk inkl många kitare. Rejält med vind, riggade 4.1 till 80-litaren. Gjorde misstaget att gå ut med vanlig fena.. Hade ett enormt klot med sjögräs direkt, var bara att gå in och byta. Iom riktningen var det ut mot Kalvö och vända på musselbanken, bekvämt och grunt ifall något händer. Fina små hoppvågor på vägen in, de rullar ända från Tjolöholm med SO-S. En hel del regn men skärmen på huvan tar effektivt bort det från ögonen. Handskar var tvunget idag, var för frusen. Måste dock berömma mina DaKine 5-fingers, de funkar väldigt bra, ingen kramp! Var orolig för fötterna men använde mina Sealskinz inuti skorna och det var grymt bra. Inte svårt att på varken på eller av och löjligt varmt! Efter en god stund på vattnet siktade jag in mig på att äta, in mot stranden och hoppar till och ska segelflippa...pang... något känns väldigt fel... det visar sig att bommen smällt av :( Det var bara att lägga ned och gå ut och plåta lite. Men är inte alltför missnöjd, det var en superdag med gott drag och massa folk.

.. .

2008-10-26, TT, SV->V-SV Vilken konstig dag.. Vad hände med vinden? Skulle mojna av vid 13-tiden men redan vid 9 var det punka. Endast en kille ute med 7.0 och krypfart. Regn och grått, kanske skulle det komma tillbaka? Emma och jag satte oss i bilen och snackade bort tre timmar och så plötsligt kom vinden åter. Inte så mycket som önskat men det blev iaf en timme c a med bra drag i 5.9. Drog några vändor högt upp mot Tjolöholm men där var det mer gräs konstigt nog, längre in i viken var det fritt. Körde utan handskar, rätt varmt idag. Mycket nöjd över helgen då jag rullade hemåt. Nu närmast blir det nog inköp av 7mm pjuck förstås, fryser om fossingarna faktiskt!

2008-10-25, TT, SV Ahh, ännu en fin lördag, blå himmel och sol, rejält med vind. Riggade 4.7 vilket var perfekt ihop med freestylen. I byarna hade jag kunnat ha 4.1 men 4.7 kändes ändå förvånansvärt stabilt (det berodde nog på att Emma hjälpte mig dra det sista på nedhalet :)) Inget gräs idag f ö! Lite konstiga småvågor idag, inte riktigt bra vinkel men några småhopp blev det iaf. Ff ont i knät så det blev rätt lugn segling, men vilken härlig dag! Och imorgon ska det också blåsa *haha*!

2008-10-19, Björlanda, V Vilka bra helger det varit det senaste! Ingen undantag nu, strålande sol och massa vind. Åkte ut tidigt och var på vattnet ca 9. Det skulle mojna av vid 14-tiden enl DMI men det blev inte så. Riggade 4.1 med stubbievågisen, byig vind och inte bra drag hela vägen. Massa gräs dessutom! Bytte till gräsfena men nu började vinden lägga sig lite. Gick in för att ev rigga upp till 4.7 men tvekade ändå då byarna var rejäla. Bytte istället till freestyleplankan och sen ökade det dessutom, bra drag det sista. Vred till ena knät borta i "toaspolet" då ett chophop gick lite snett, men men sådant höra till som den kloke sa.. Riktigt go dag trots hård och stötig vind (vilket en kille där förklarade berodde på att luftens densitet ökar med kallt väder, då känns det hårdare, känns faktiskt så!)

.

Tack Knatte för bilder!

2008-10-15, TT, SV SO-vindar när jag kom, riggade i regn och grådis där man inte ens såg Onsalahalvön. Två kitare ute och en kille med stort racesegel. Riggade 5.3 och ångrade mig då Emma dök upp, det slutade visserligen regna men vinden droppade lite också. Men den ändrade riktning och gick över på SV (precis som prognosen sa) och ökade. Helt ok med 5.3 men för mycket gräs började komma ihop med vinden. Gräsfenan hjälpte inte *mutter* Men vi körde på tills det mörknade och var de enda på vattnet faktiskt. Så härligt att komma ut!

2008-10-12, Björlanda, VSV Lite byigt men ändå ok, bra tryck emellanåt, körde 4.7 och freestylen. Halva parkeringen borta då en massa vägarbetsmaskiner var uppställda där.. Bytte prylar med Linn och fick prova hennes nya slimmade vågbräda, liten men ändå stabil. Testade Emmas FSW som hade 5.3 på sig, skön bräda men linorna på bommen var så långa att jag inte räckte till :)

.

2008-10-11, TT, SV Mja, det här var inget vidare.. Kom för sent, ute först vid 15 och vinden mojnade av då. Körde några repor med 5.9 men det var inte ens i närheten av planing.. Flippade lite segel men asch.. Hade dock sällskap av Helen som roade sig med att plåta en del(tack!) även om det knappt var styrfart på brädan. Hon hann också filma då jag skulle försöka komma ur min toppmatade dräkt, kräver viss teknik har jag märkt *tihi*

.. .
.. .

2008-10-05, TT, SV Wow, vilken surfdag! Litade på DMI och åkte ut vid 13-tiden, rätt moderat vind då men det ökade stadigt. Riggade 5.9 o Emma körde 6.0, gick bra men ofantliga mängder sjögräs (inte ens gräsfena hjälpte). Vinden ökade såpass att vi riggade ned, tog 4.7 ihop med lilla stubbyn med nya US weed-fenan. Kände mig direkt extremt överriggad och spinout ideligen. Riggade snabbt ned till 4.1 och hade bråttom, klockan var nu runt 17.30, inte mycket ljus kvar! 4.1:an funkade mycket bättre men i byarna var även det totalt överriggat! Vi körde tills det mörknade, vi var sist kvar på vattnet, that's surfer girls all right! Hade min nya C-skins 6/5 dräkt, sjukt varm! Inte alls lika kallt som igår :) Tack o store Vindgud för denna helg!

2008-10-04, Björlanda, SV Byig vind som fluktuerade rätt bra, sällskapade med Emma och det var bara två andra där när vi kom c a kl 8.30. Vi körde 6.0 resp 5.9 med halvdan planing. Extremt högt vatten, man bottnade inte i mitten på viken. En del irriterande stråk av sjögräs dessutom! Sen ökade vinden och det blev nedriggning, körde 4.7. Kim o Doulgas joinade sen, körde runt 5.4. Riktigt kallt var det också, körde utan handskar men det var absolut på gränsen att det gick! Lokalbefolkningen hade städdag i området och tände eld på en gammal båt, det blev en fin värmande brasa när vi käkade lunch! Tyvärr bestod båten även av en massa epoxi och plast, den röken var inte nyttig *usch* Miljöaspekten verkade helt ha förbisetts av städarna, sen ville en man dessutom lägga en gummimatta på elden och när vi knorrade över de giftiga gaserna så menade han på att det faktiskt var förbjudet att surfa här.. Må moder natur förlåta oss för att vi backade här, men vi ville inte omöjliggöra surf i framtiden :) Nåväl, efter lunch ökade det ännu mer, körde nu 4.1, höll ett tag men sen mojnade det rejält och det var bara att packa ihop. Svinkall men underbar surfdag!

...

2008-09-28, Björlanda, NV Fan, gräs här också! Men 5.3 funkade idag, lite byigt förstås. Åkte ut med Kim och mötte upp med Douglas och Lisa och dv andra. Mycket folk som vanligt. Sol men ganska kallt i vinden. Platt idag pga riktningen, lite dyningar i farleden men inte mycket. Tränade mycket planings-backwind-segelflip och några upwind 360. Trött i kroppen idag.

2008-09-27, TT, SV Rätt bra drag med 5.9, men fruktansvärt mycket sjögräs. Gräsfena hjälpte knappt! Inget att hoppa på, mer cruising.

...

2008-08-14, TT, SV Da capo från igår. Fast med 3.7 med pangdrag idag! J-dra gräs, måste få tummen ur och skaffa den där weed US..

2008-08-13, TT, SV Kroppen tyckte plattvatten var bäst idag, körde 4.1 och brottades med en massa sjögräs..

2008-08-11, Läjet, SV Inte riktigt så bra tryck i vinden som önskat, hade 4.7 med som störst(dumt!) och fick väl några vändor med planing men det var först då jag fick låna Nickes 5.3 som det blev lite mer fart. Blev en del tvättmaskin också *hrmm*..

 

... .

2008-06-08, F-bäck, V Lovade mig själv att vila idag då kroppen var sliten men fick låna utrustning på sönd.segl och kunde inte låta bli. Blev en F2 Hornet samt 5.4 North, ingen planingsvind (och lånebommen var utan linor) så det blev en ganska kort sväng. Men gott med sol och varmt vatten. Senare på kvällen blåste det upp men gick det inte mer..

2008-05-17, Björlanda, V-NV ÄNTLIGEN PREMIÄR!! Senaste premiärdatumet i mannaminne.. *usch* Men nu var det fullt ös med 5.9 & 104 freestyle. Vinden lite upp och ned men mestadels riktigt bra drag! Mycket folk på plats också och soligt...kan inte bli mycket bättre! Ej huva, ej handskar hava de.. ;)

..

2007-11-03, Björlanda, V Äsch, prognosen såg lysande ut men vi kom för sent.. Såg ut att blåsa och det var packat med folk. Riggade 4.1 och hade med vågisen. Icke bra, vinden lade sig och trots uppriggning till 4.7 så blev det inte många vändor med planing. Kanske om jag haft stora freestylen och 5.9 *suck* Men det var strålande väder och inte särskilt kallt, körde utan handskar.

2007-09-29, Getskär, NO Körde 5.3, gupp ibland och överriggat ibland. Lika byigt som igår m a o. Långa fina repor uppåt Tjörn och tillbaka. Längtar efter att testa Getskär i SV kuling!

2007-09-28, Almön - Tjörn, NO Surfsafari Getskär och jag och Maria körde runt Tjörn för att hitta lämpliga surfställen i frånlandsvinden. Blev till slut norra viken vid Almöns Camping. Hade lyckats glömma gearbagen hemma med mastfötter och allt :-( Fick låna en SDM-mast och det funkade skit! Byig vind med rejäla byar, körde 4.7 och var bitvis överriggad. Stenigt och massa tångruskor som fastnade hela tiden. Körde 3 vändor innan jag tröt nade på det stela seglet och de ständiga spinouterna. Väldigt stora chop förresten, de bara byggde upp utan förvarning - skumt!

2007-09-16 (#22), Torkelstorp, SV Vilken kontrast mot igår, nu var det inget drag. Riggade 5.3 och det drog bra ett tag söder om piren (ned mot Tjolöholm) men annars inget att ha. Massa sjögräs, inte ens gräsfena hjälpte alltid. Malade lite helitacks, cowboys, nose sink tacks, duck jibes och annat lätt. Ingen tillräcklig fart på det grunda, inget att hoppa på :-(

2007-09-15, Björlanda, NV WOOHAAAAA! 2.9 i Björlanda, det är inte varje dag! Var kommer alla desa soliga blåsiga dagar ifrån?! Inte behöver man åka utomlands när det är så här. Körde mitt gamla NP MPR 2.9 som jag köpte på Fuerteventura - himla kul att damma av det! Körde ihop med gamla CLS:en och det funkade fint. Fick ta en större fena än jag ville, p g a att den mindre inte gick in i den gamla boxen.. Kim körde mitt gamla 4.0 Kalama och Douglas lånade mitt Bash 4.1 (han hade 4.7 som minst). Lite jobbig riktning, det blev inga roliga hoppchop, fick till lite grann men mest handlade det om att speeda runt och inte slå ihjäl sig *s* Några norrbaggar kom förbi med ett av de där customgjorda Hot-seglen, shit vad coola dom är! Hjärtan och en rosa flodhäst vill man ju ha! ;-)


2007-09-12, Björlanda, V Heldag med bra prognos, ut med Linn. Fundersam på höger tumme vars nagel slets av i en liten incident dagen innan. Men det gick bra, rätt medikamenter och vattentätt bandage bara så.. Riggade först 4.7, inget bra, fick rigga upp till 5.9. Linn gjorde hål i sin 5.3:a och fick min 5.3:a, därav det stora hoppet i storlek. Vinden ökade sen, vi lekte runt med olika brädor, Linn testade stubbiekonceptet med min 80 liters Angulo och sen även 70 litaren! 5.9 hade bitvis varit överriggat m a o.

2007-09-09, Fiskebäck, VNV Ööö, det här var inget bra.. Körde lite själv efter sönd.segl och det kom allt lite vind. Hade 4.7:an uppriggad då den var utlånad, orkade inte rigga om utan stack ut med freestylen. Blä, så segt, snurrade lite med föga framgång och varje gång jag hamnade att dra rigg så protesterade ryggen. HATAR verkligen att dra rigg, kanske för att jag aldrig gör det å andra sidan...*hrmm*. Denna dag får gå under kategorin desperatsurf.

2007-09-08, Björlanda, NV Alldeles för länge sen sist, siktade på 4.1 idag.. Helt dött när jag och Kim var där f m. Körde 104l & 5.9, bara segelsnurrande var möjligt. Hjälpte sen Carro att lära sig på 210l RRD och 3.7 - och vinden började tuta i! Grym tjej, jag sa att vändningar tar vi efter första provturen. Då jippar människan....gång på gång på gång! Jag tror vi har en blivande surfare här :-)
Sen en historisk händelse, killen provade på och blev allt lite biten. Och nu brallade det i rejält, tuffa förhållanden men han kämpade på, grymt! Sen stack jag ut med 4.1, kändes som det kunde gå bra. Pytt! Det var inte riktigt drag och väldigt byigt. Bytte till 4.7 och det gick bättre. Malade på med helitacks, backwindsnurrar, cowboys i planingsfart (roliga!) och en och annan vulcan (hrmm, försök alltså). Hoppandet känns i gamla spinalkanalen så man får änna ransonera lite *hehe*. Räddade en mås också. Såg en som låg och flöt mitt där alla surfade/kitade, flyttade inte på sig och det var bara en tidsfråga innan den skulle bli överkörd. Hoppade av och grappade tag i den (fattade att det var något fel då den knappt protesterade) och lade den på land under en buske. Verkade oskadd på ytan och vingbenen var hela, men kanske hade den fått en kite i huvudet? :-) Hoppas den piggnar till! Kan denna goda gärning betala sig i ännu en solig. blåsig helg framöver? :-)

2007-07-26, Björlanda, V Whohaa, 3.7 igen och strålande sol precis som igår! Ville inte studsa runt igen så nu tog jag min gamla CLS (bara älskar den brädan) och hade mycket bättre kontroll. Körde en lång stund ute i farleden där det är bättre tryck på vinden, goa dyningar men inte blev det mycket hoppat inte.. Sen körde Cissi och jag lite Mythbusters, skulle det gå att sätta på 3.7 på hennes Hornet 134 samt kitta den med en 22 freestylefena? Svar ja, det gick prima! Sen att den inte går att jippa är en annan sak.. Min gamla vågis svänger bara jag tittar på den, den här freeridegiganten måste jag pressa runt en vid båge. Men nyttigt och kul att testa annat!


 

2007-07-25, Glöskär Norra, V Nytt ställe idag med Maria och Per. Stor vik som påminner om B-landa men större och öppnare för vinden. Körde 3.7 och Angulo 7'4, har aldrig varit så out of control sen jag var nybörjare!! :-) Antingen måste jag lägga på mig 20 kg eller så hade jag en dålig dag - eller så blåste det faktiskt VÄLDIGT mycket. Ja, jo, det BLÅSTE! Låg och pressade höjd för att behålla kontrollen och kom allt längre bort. Övervägde att lägga mig och driva in då jag på slör hemåt hade noll kontroll och fick ett sånt kastfall att jag trodde ryggen skulle vridas sönder. In och vila, äta och slicka sår.. Men jag slapp iaf fastna med huvudet mellan bommen och seglet som Per gjorde :-) Ut igen fast höll mig denna gång långt in i viken, gick bättre.
Tyvärr inga bilder då jag laddade kamerabatteriet....men glömde stoppa i det.. Blev dock en bild från mobilen.

2007-07-31, Björlanda, V Molnen försvann, vinden ökade och ömmande muskler glömdes - bara att åka iväg och segla igen! 5.3 (+104:an) med mestadels gott tryck, det ökade framåt em också. Inget att hoppa på tyärr, blev några kapitalt misslyckade vulcanförsök innan jag insåg att det var dags att ge upp hoppövningarna, fanns inget popp i kroppen idag. Tränade föga glamorösa helitack, duckjibes och cowboys istället :-) Återsåg en gammal bekant, mannen som aldrig planar.. En gång för många år sen hade jag och Charlotte fullt upp att hålla våra 4.0, då puttrar han runt med megasegel och påstår sen att det inte kan blåsa mer än 7.. Ingen planing idag heller. Fler gamla bekanta i viken, Douglas, som just kommit hem, samt en killen jag sålde min saliga gamla Air-bräda till. Tydligen sålde han den vidare flera år senare med vinst på 2 papp! Sådana affärer vill jag göra :-)
Nu inser jag att det här mer liknar en blogg än en surfdagbok...*huäh* jag börjar bli gammal?!

2007-07-29, Björlanda, VSV Äntligen vind och sol, massa vind! Emma och jag funderade på Apel eller Lejet igen, men prognosen sa sämre söderut.. Så det blev Björlanda istället, körde lilla vågisen med 3.7 och var stundtals totalt överriggad. Emma lånade mitt 4.1 och fixade det galant. Gårdagens balansakt med pissvind i vågor satte sina spår, orkade inte så länge innan ryggen sa ifrån, dags att sluta. Tog en del kort istället och var nöjd över dagen iaf. Älskar dessa dagar i B-landa!

2007-07-28, Lejet, SV Asch, lite av en bomkörning, fast kul ändå. Åkte ned med Emma som körde sin nya Naish wave och hyrda 5.4. Jag plockade med mig 80-litaren och 5.3. Men inte blåste det bra inte.. Det kom rejäl vind under c a 5-10 min då ett mörkt åskmoln passerade med spöregn, fick då rejäl fart och något som liknade vågor. Räckte iofs för mig, jag har en del att lära här *s* Men annars låg vi mest i gräset och latade oss :-) När vi tröttnat på att vara underriggade testade vi på SUP, Stand Up Paddleboarding, rätt konstig känsla att paddla ut på en gigantisk surfbräda och sen ställa sig upp och surfa in. Faktiskt rätt kul (men så var det länge sen jag surfade utan segel också). Men det är otroligt lätt att få fart och kicka igång, även på småvågor.

2007-07-09, Apelviken, V Låång väntan på surf (inte sen Öland..) skulle nu tillfredställas, återställd(?) kropp och nu skulle det bli vågor igen för första gången på över 5 år! Friska västliga vindar och Kim, Magnus och jag satte kursen mot Lejet. Vid norra infarten till Varberg pajar gasvajern till Kims buss och det visade sig vara svårlagat. Den var av någonstans mitt under bussen och det gick inte att fixa trots lånade verktyg från Statoil. Magnus ställde upp och bogserade men vi kom inte ens 20 m innan linan small av! Kim vågar sig då på den vådliga och briljanta lösningen att köra på tomgång med växel i, således puttrar vi i sakta mak i max 30 mot Apelviken - japp, vi var svårt surfsugna! I en backe efter centrum fick vi hoppa ur och putta upp Bosse Buss, Magnus parkerade sin Volvo i backen och hjälpte till också, vilken syn.. :-)
Men vi tog oss över och kunde rulla ned mot viken. Parkerade längs vägen nedanför Uffes och riggade upp, men våra mekproblem försenade oss och vinden hade droppat. Jag slet mitt hår då jag bara tog med lilla vågisen och 4.1 som störst.. Folk riggade upp till 6.0 typ! Men vi gav oss ut och det blev balansakt i den högre skolan. Kejka fram och sen slås över ända av stor våg, vattenstart med för lite segel..*grrr* Gav upp och gick ut och fotade Kim istället. Han hade kommit på den briljanta idén att gå ut och segla in på intajmad våg. Det var inte så små vågor faktiskt, troligen gammal sjö från gårdagen som hjälpte till. Under tiden gick Magnus i land, han hade också för litet segel och kom ingenstans.
Efter matpaus och rundringning för att fixa bilmek gav vi oss ut igen. Denna gång gick det bättre, jag drog mig till södra änden och styrde ut. Fick t o m upp lite planing och kunde skutta över lite vågor. Ute vid stenpiren vid södra änden fick jag tångruska på fenan (massor av skit i vattnet idag), vinddrop och plurrade i, mitt framför piren.. Har nog aldrig startat så fort! In och vände åter mot viken, fick rätt go planing och vågskjuts in - men alldeles för kort, that was it. Lekte sen bara lite, mest plask och ett krampaktigt hållade i prylarna.
Otroligt kul att leka i vågor igen, inte för att det var så tufft idag men ryggen verkade hålla och knät också! Men nästa gång får det bli Lejet *peppar peppar* :-)Lånat Kims prylar på bilderna.. 4.1 räckte inte långt idag.


Kolla tångruskan bak på bommen...*uäck*

2007-05-19, Haga Park, S Idag kom brisen och det kickade in rejält. Funderade på 4.1 men fick kapitulera till mitt gamla 3.7 (förlåt sponsorn!) som jag inte trott jag skulle behöva.. Lång väntan på damheaten men sen gick det fort. Först ett heat med oss fyra amatörer där jag vulcaniserade min vänstra fot igen :-) Adrenalinet tog bort känslan och det var först efteråt det gjorde ont. Både jag och Linn blev utslagna av proffstjejerna och hamnade i Loosers final. Fyra seglare där och jag fick rätt god fart på 3.7:an, iaf på vägen in. Satte en duckjipp och gjorde flera vulcanförsök men det slutade med seriösa plask. Missade alla helitacks men jag hade verkligt svårt för det choppiga vattnet ute vid sandbanken där jag vände varje gång (var riktigt feg, ville hålla mig på grunt vatten). Det slutade dock med att vi tog hem 1:a och 2:a plats i amatörklassen - inte dåligt av ett par gröngölingar från Götet!


2007-05-18, Haga Park, S Freestyletävling Haga Park och det blev en frustrerad väntan.. 4.7:an låg riggad medan man väntade på att damheaten skulle börja. Vinden pendlade och en del av herrarnas heat blev ap:ade. Till sist beslöts det att köra supersession. Både jag och Linn och alla andra damer seglade på samma gång. Naturligtvis gick pallplatserna till proffstjejerna som visade riktigt fina trick. Själv lyckades jag inte med något, plaskade alla vulcanförsök och vad jag minns satt bara en helitack och en backwind-board360. Ovant med det choppiga vattnet. Efter tävlingen körde jag vidare på 4.7:an och hade gott tryck.

2007-05-15, Björlanda, V Ute vid 06 och ingen annan där. Riggade 3.7 i solskenet och gav mig ut. Något byigt men apdrag för det mesta. Övade på vulcans men kom aldrig lika långt som förra veckan. Slog mig bara istället och börjar bli feg, f-n.. Kommer man bara runt är det smooth men hockeystoppen tvärstannar ryggen i rotation och det får mig att rysa.. En gång fick jag brädan under mig och landade platt på mage, som tur var med kroken utanför däcket. Var rejält trött efter surfhelgen i Espevik också, orkade bara en timme. Fet blodblåsa ena handen.

2007-05-08, Björlanda, V Whoa, idag slidade jag nos i vulcan! Äntligen vågade jag ta i och flänga runt bakändan, fast jag glömde seglet.. Men vilken känsla att komma runt och fortsätta glida bakåt. Övade massor men fick aldrig till det lika bra. Kan bero på (nä, inte egentligen men det är skönt att skylla på något :-)) att vinden la sig och dessutom var byig. Började med 4.1 och Angulon, bytte sen till 4.7 och 105:an freestyle. Övade cowboys, helitack, S&B 360, är lite feg och provar sällan något nytt. Förutom ett gipptrick jag sett någon gång, vet inte vad det heter (in i gippen, halvvägs S&B 360, ut clew frirst.). Slutade i vart fall med att jag höll på att dränka mig, snurrade upp mig själv varenda gång så jag flög av med seglet ovanpå mig. sen Sjukt mycket folk! Fullt på parkeringen och så mycket var det aldrig förr.. (Tack till Christian som tog bilderna!)

2007-05-06, Björlanda, SSV Utflykt med damsektionen, hjälpa nybörjare. Seglade lite själv men fy vad byigt det var! SV i Björlanda sucks, vet ju det, men det grunda var bra för nybörjartjejerna. Men jag tror det var byigt över hela västsverige idag, det kändes så. Fick några kastfall faktiskt, brukar jag aldrig få. Var trött också efter lördagskvällen *hrmm*, och ont i ryggen...fy... Det finns bättre dagar än den här!

2007-04-25, Intaget, Öckerö, SO Skönt med surf igen, efter sjukdom och multisport som satt käppar i hjulet.. SMHI:s prognos var som vanligt inte att lita på. Vi bangade TT då det skulle blåsa mer norrut, så öarna fick det bli. Jag kom ut tidig e m och planade en del med 5.9. En rolig unge på cykel kom förbi, frågade en massa, tittade med stora ögon och undrade om jag skulle använda "den där" (pekade på brädan). Nej, jag bara riggar upp för skojs skull tänkte jag nästan svara, men man ska inte vara elak mot små barn som inte är invigda i sporten :-) Men sen lade sig vinden, då Linn och Nicke kom ut fick det bli segelsnurr endast. Men soligt och varmt var det och jag satte flera sail-body360. Hade 5.9 vilket kändes stort idag *suck* Mattias kom ut och vi satt och fikade på stranden, schysst kväll! Börjar förresten närma mig den ideala surfdieten, makrill på konservburk och Gainomax..

2007-04-07, B_landa, NV Uj, aj, tjall med ryggen efter alltför mycket surf de senaste dagarna, men prognosen sa 8-12 och jag kunde inte hålla mig. LInn gjorde mig sällskap, jag körde 5.3 då jag inte orkade hålla större. Skulle haft 5.9 kan jag säga.. Planade visserligen vissa repor men alldeles för lite. Linn tränade geckos med iver och jag nöjde mig med enstaka vulcanförsök (kommer inte ett sket närmare). Vred till foten rejält en gång i stroppen och fick hemsk deja vu över skadan förra sommaren, hockeystopp into gips är liksom inte att rekommendera! *s* Gjorde lite duckjibes och annars det vanliga med cowboys och helitacks, börjar bli tråkigt.. Jag måste skärpa mig. Sol när vi kom, mulnade på då vi åkte vid 16-tiden. En annan surfare ute, samt att det kom en precis då vi avslutade, var var alla?!

2007-04-05, B-landa, VNV Betydligt mer vind idag! Smet från jobbet vid 14 och såg till min förvåning att jag var ensam i viken. Körde 3.7 och det var perfekt, det brallade på riktigt rejält. Efter ett tag kom en seglare till men det var tomt! Övade vulcans men det slutar som vanligt med hockeystopp. Provade Willys men jag släpper riggen av någon konstig anledning, kommer inte ens i närheten av brädan. Vet inte hur många gånger jag landar i vattnet face to face med brädans nos...snart ryker tänderna *brrrr*! Vinden la sig vid 17-tiden, precis då en seglare till kom ut. Jag riggade ned och packade ihop, inte särkilt nöjd över vad jag åstadkommit.

2007-04-04, B-landa, SV Segelsnurr i dålig vind. Körde först 5.9 men planar man inget så kan man lika gärna ha behändigare segel, så jag bytte ned till 5.3. Har fastnat i vinkelvolten, gör bara helitack, lite backwind, en och annan cowboy, clew first.. t o m gamla old school nose sink tack. Jag kommer liksom aldrig vidare *suck* Det enda nya var sail&body360 och en upwind 360, men jag badar mest under försöken. Hopplöst dåligt..

2007-03-28, B-landa, SO ->NV Totalt surfsugna åkte jag och Linn ut för att snurra segel i max 4 m/s. Körde RRD:n och 5.3 Bash. Vinden vred konstigt och var lite on-off. Det blev nötande på backwind, helitack, sail360 och så lyckades jag göra 360 flera gånger (har alltid haft svårt för det). Inga flashiga trick direkt men kul var det ändå! Fika i bara t-shirt - det var väldigt bra väder. Svårt att tro att det bara var mars! Körde utan handskar och huva utan problem.

2007-03-17, B-landa, NV Vilken premiär, vilket väder och vilken vind! 3.7 med fullt tryck och strålande sol gjorde årspremiären fantastisk! Linn & Niklas och Douglas hängde på och det riggades allt mellan 3.7 till 4.7. Ingen ville dock ha mer än 4.1 kan jag säga - det blåste rejält! Körde Angulon och det blev säkert en timme på vattnet, det var inte så fasligt kallt heller. Hade dock torrdräkt, väst med huva och handskar. Inget fancy dock, blev väl lite helitack men klarade inget annat då finmotoriken hade velat ha minst 5 grader mer i vattentemp :-) Stackars Douglas fic ett stort hål i sin bräda av en järnstolpe som inte syntes i det höga vattenståndet - gå inte in mellan bryggorna!

 

2006-10-08, B-landa, V vrid till VNV Oj, oj, idag blåste det, prognosens 17 i byarna stämde alright! Kom först av alla, halva parkeringen var borta då vattenståndet var högt. Riggade 3.7 och körde några repor (Angulo 7'8) bara för att finna att kroppen inte ville vara med. Visste ju att ryggen var kass sen en vecka men sådant kan man inte tänka på då det är solsken och vind ju! (Och ovanligt varmt vatten) Gick iland och vilade och hade gott sällskap. Det var flera som gärna såg att vinden lade sig lite grann, bl a en engelsk kitare som ville ut med sin 12 meters kite. Han ångrade sig som tur var.
Linn med sällskap dök upp strax efter 11 och då ville jag verkligen surfa mer. I med 3.7 igen och kämpade på. Det var byigt nu och riktigt tufft i byarna, det känns som jag inte har några marginaler längre. När sen Anders kom upp och skulle rigga ned till 3.7 så kände vi oss ganska uppgivna - vad ska vi ha då?! Jag skulle inte ha lämnat 2.9:an hemma... :-) Men vinden la sig något trots att det ff var rejält i byarna, körde därför på ganska länge. Chophoppade lite, provade en och annan halvdan vulcan som slutade i krash halvvägs varenda gång, försökte öva helitack i kuling, gick inget vidare det heller, orkade bara inte. Bytte bräda med Linn och provade på hennes Guerilla. Nu minns jag varför jag gav upp min Chilli, det finns inget framför mastfoten på dom! Min mindre vågis känns betydligt bättre.
Kör sen en sista repa (på Linns för stora rigg) och får ett redigt kastfall som arrangerar om kotorna lite, bottnade inte och kunde bara inte vattenstarta! Kroppen strejkade fullständigt och jag bara flöt där. Lyckades på ren envishet och smart placering av riggen få upp skiten och segla hemåt, precis då Linn gett sig ut mot mig för att kolla vad som hänt - tur att man tittar efter varann! Lite foton blev det, Kims tjej var snäll och plåtade lite innan batterierna tog slut (måste sluta köpa batterier på IKEA..)..

2006-09-16, Apelviken, O 8-11 utlovade Båtvädret och det stämde väl i byarna. Körde 6.5 och YG, roligt att vi var så många från GWC (lägerhelg). Men en begynnande förkylning satte stopp för surfet, orkade bara två vändor innan kroppen protesterade. Provade Linns nya JP en liten stund sen men fick vackert parkera mig på stranden och ta det lugnt.

2006-09-17, T-torp, O Ost bättre i T-torp så vi drog dit. Betydligt mindre vind men ff ganska byig. Ville verkligen segla så jag riggade 5.3 och trickade lite, orkade dock inte länge. Lånade en RRD evolution då en annan tjej skulle prova min bräda. Stabilt var ordet!

2006-09-09, B-landa, V Prognosen sa 80% till >10 m/s framåt kvällenmen det stämde inte. Åkte ut strax innan 16 och snurrade med 5.3. Satte några upwind 360 på raken och blev glad. Av någon anledning har jag svårt för detta trick. Får sån himla swung på seglet och flyger av av centrifugalkraften.. När Lisa & Henrik dök upp riggade jag om till 6.5 och planade då rätt bra med YG-brädan. Det roligaste idag var alla små juniorer på vattnet. Så himla duktiga med sina små 3.5-juniorsegel och de satte både jippar och slag och körde med hängsele - impressive! Undrar var de kom från, har aldrig sett dem förr. Men fåfänga är de, en liten kille ville inte ha hjälmen som hans pappa trugade på honom, "Nää, jag ser ju ut som ett ägg!" Och en annan tyckte det var så snyggt att seglet matchade brädan. Men erkänn nu - vi tänker alla likadant ibland eller hur? :-)

2006-09-03, T-torp, SV vridande till V Hållabaloo vilken byig vind! Kom ut vid 13-tiden och det var rejäla byar. Massor av folk, mest speedare. Riggade 3.7 medan Anne-Sofie tog vad hon hade, 4.7- Även Douglas tog 4.7. Jag måste nog lägga på mig lite för jag har gravt överriggad med 3.7 i byarna.. Körde min Angulo och jag verkligen älskar den brädan! Blev lite blandade småhopp och ett och annat vulcanförsök. Tämligen halvhjärtade (se plaskbilderna) vilket jag tvingas erkänna beror på vad som hände senast.. I förebyggande syfte tejpade jag dock foten hårt och det kändes helt ok, även fast jag inte vågade pressa. Vinden lade sig allt eftersom, riggade upp Bash 4.7 vilket kändes bra (dock stort i de fortsatta byarna). Sofia kom ut och körde 5.3. J-kligt mycket sjögräs dessutom, det låg i fleta sjok som man tvingades köra igenom - hata sjögräs! När så vinden lade sig lite till tog jag stora freestylen som jag har gräsfena till, det gick bättre. Det mojnade dock alltmer, snurrade segel ett tag men gav sen upp vid 18-tiden. Solen tittade fram mellan molnen och summa summarum var det en kalasdag!

 

 

>

2006-09-02, T-torp, SV Nu var det ett tag sen, men efter fotvila och lite rehab kändes dagens rätt osäkra prognos alltför lockande för att motstås. Åkte tidigt, prognosen sa bättre vind på f m och e m var bokad för annat. Var ute strax efter 8, kass vind, planade inte med 6.5. Sen ökade det sakta och till slut var det fullt drag - underbart! Inet så mycket gräs heller, annat än allra närmast land. Körde iofs min gräsfena. Den rakbladsvassa... som jag en gång punkterade knät med...just här i T-torp. Försökte att inte tänka på det :-) . Var ensam på vattnet tills jag åkte vid 13-tiden. Antar att Classic i Varberg lockade alla andra. Morgondagen ser lockande ut, ska blåsa rejält. Får bli tidig väckning igen då jag måste hinna klämma in lite egen surf innan jag handhar prova-på-söndag i F-bäck halva dagen.

2006-08-03, Sillvik, NO Äntligen ute igen, länge sen sist p g a dåliga vindar och dålig fot. Bättre idag även om prognosen inte stämde, det blåste inte alls så mycket som vi förväntade oss. Men ut skulle vi, Linn 5.8 och jag 5.9. Väl ute drog det på helt ok men ett regnområde kom vid 14 och det mojnade av. Körde bara vändor fram och tillbaka, hade ff viss känning och fick omjustera stropparna efter första vändan. Satte på DaKine då JP:s original är urdåliga. Inget supertryck alltså och inget trixande men det är alltid skönt att kunna komma ut på vattnet!

2006-06-13, Fiskebäck, SSV Åh, så gott att surfa igen! Surfade med Emma och det var inte många ute idag konstigt nog. Planade helt ok med 5.9 men hade stora svårigheter att stoppa vänster fot i stroppen p g a tån. Det blev några vändor men inget segelsnurr. Kommer att behöva vänta lite till med seriös surfing, det kändes. Men skönt var det hur som helst!

2006-06-03, Björlanda, Fågelviken, V. Aaahhhh, sådanan här dagar lever man för! Och kroppen hade fått sin vila, nu skulle det köras igen! Stack ut tidigt med Linn, redan 9 var vi där. Skulle minska enl prognosen men det blev tvärtom. Ok men gupp ibland med 4.7 till en början, sen ökade det och 4.7 var mer än tillräckligt i byarna.. Pressade Angulon i massa vulcanförsök och Linn plåtade. I gengäld videofilmade jag henne och hennes speedrepor med Flowbrädan och 4.7.
En kitare visade upp en innovativ form av bodydrag på parkeringen också. Först svängde skärmen ned över oss som satt på land och åt lunch, sen kraschade den på berget. Vinden tog tag i den igen och drog killen helt handlöst över land, rakt mot en parkerad bil. Anders och jag plus en kille till fick slänga oss över hans linor innan hans huvud slog i grillen. Tack och lov gick allt bra, det kunde ha slutat väldigt illa. Jag kommer aldrig att prova det där..
Övade sen cowboys, backwind, helitack och heli/board360 (eller vad det nu kan heta). Det är annorlunda att göra det med liten vågbräda i rejäl vind, inte van vid det.. Kraschade rejält ett par gånger i min strävan att sätta vulcans. Jag skulle inte gått ut sista vändan då jag var för trött inser jag nu. Fick en liten dyning borta vid "toalettspolet" och satsade allt. Foten gled ut stroppen lite och vid nedslaget vreds vä stortå, kändes inte bra. Gjorde rätt ont att trampa på kopplingspedalen på vägen hem, sitter nu med en blå och dubbelt så stor stortå.. Undrar hur länge det tar innan sånt går över?

2006-05-28, Höllviken, VNV. Hela dagen var en jakt på vind. Klagis levererade inte så vi drog åter till Höllviken där vinden låg bättre på. Körde 5.9 men ingen planing. Pajade min nya JP-fena, t o m fenskruven böjdes i den smällen! Tur att jag höll.. Blev försiktig segelsnurr bara. Ont i händerna, blodblåsor på bägge.

2006-05-27, Höllviken, SV. Dåligt med vind. Stack ut på e m i ren desperation med YG och 6.5 för segelsnurr. Inte bra alls, kvällen och dagen efter var smärtsam, stel..så stel..

2006-05-26, Klagshamn, SV. Bra med vind, körde 4.7 först och sen 5.3 (med Angulon). Övade med hockeystopp och helitacks och annat smått. Börjar känna mig bekväm med brädan även om den är liten, sätter jag inte fötterna rätt (med min taskiga balans) så försvinner den under mig.. Å andra sidan så kontrollerbar i vattnet och i hopp. Körde rätt länge, kändes... Slog vä baksida lår ganska hårt på brädan i ett hockeystopp.

2006-05-25 Höllviken, SV. Klubbresa till Klagshamn. Anne-Sofie, Douglas och jag var först nere och det blåste apa! Vi riggade men det dog tvärt sen regnväder kommit in. Hann med lite chophop med Angulon och 4.7. Kändes bra trots att jag fått förmaningen att helst inte segla p g a nervproblem till vä ben. Sånt glömmer man på brädan :-)

2006-05-20, T-torp, SV. Ute med Cissi, började med 5.9 och bytte sen till 5.3 då det ökade ganska mycket. Hade nu min oprövade Angulo, underbar bräda tyckte jag! Kort som tusan och det gäller att sätta mastfoten rätt. Men ack så skön att plana igång på och bäst av allt var att jag nu körde mina nya Bash för första gången - grym kombination. Började öva vulcans lite...eller hockeystopp ska jag kanske säga *hehe* Men bara att våga var det stora steget för mig. Kanske inte helt lämpligt kompressionsmässigt (min sjukgymn skulle förmodligen strypa mig..) men friskt vågat hälften vunnet heter det ju. Den mentala hälsan var iaf återställd med råge!

2006-05-14, T-torp, VNV. Byigt värre! Överriggad med 4.6 och det var bra drag (hade YG brädan). Försökte chophoppa lite och känna på det, gick ok.

2006-05-13, Apelviken, SV. Surfsafari med klubben. 5.9 och YG, planade periodvis (tack vare mina supertidiga Challenger, de kickar igång direkt) men det var lite gupp också. Kul att känna på (små) vågor igen. Fast inte roligt att ramla i brytet (som med vågmått mätt var pyttesmå..). Räckte dock för mig då det var ganska ansträngade att hiva riggen rätt och vattenstarta, tar j-vligt på ryggen. YG är ju så himla kort också att jag inte kunde ta till tricket att lägga bommen på aktern.

2006-05-07, T-torp, SV (?). 6.6 & YG, planade en hel del. Var dum nog att snurra segel då vinden dog av lite. Alldeles för tungt med 6.6 givetvis, fick betala senare.

2006-05-06 T-torp, SSO (?) Surfsafari med klubben. 5.0 och YG, planade en del men ingen supervind direkt. Började snurra lite segel och känna på det. Twistar gott i ryggen men bara man koncentrerar sig så..

2006-04-30 T-torp, SO. Oj, oj, hur skulle det gå, första repan på lääänge.. Svar: bra! Hade god planing med 5.0 första trekvarten (helt ensam) sen tvärdog det. Körde min sprillans Young Gun som jag köpte för att det går att sätta stropparna upptill 15 cm närmare än på en konventionell bräda - passar mig och ryggen alldels utmärkt! Man får ju vara lite "ocool" ibland, fräsa runt med en 8 kilos bräda *huh* :-) Efteråt var pulsen så hög av anspänningen att jag behövde lugna ner mig lite innan jag körde hem. SÅ GOTT!!!!!

Pajad rygg.....

2002-05-20 Haga Park, SV. Körde nya Flying Pig, bra vind, gott väder!
Det har var sista surfdagen på drygt 3 år kan jag konstatera i efterhand..

. . . . .

2001-11-17 St Uddviken, VNV. Douglas och jag kom vid halv ett, då var redan två stycken ute såg vi. Vi riggade 6.5 resp. 5.3. Vi fick ta rejält med höjd ut ur farleden för att få fina vindar men väl där blev vi belönade! Fullt drag, sol och fina smådyningar - skön segling och inte speciellt kallt. Ett tag försvann Douglas ut till vänster och jag började tro att något hänt Till sist körde jag iland på ön utanför och började springa upp på höjden för att kunna se om han satt fast någonstans med trasig mastfot eller nåt.. Men jag han knappt upp förrän han kom seglandes, go fart med sitt 6.5. Det mojnade av efter kanske 1,5 h och mitt 5.3 kändes lite lusigt så jag styrde inåt.

2001-11-11 St Uddviken, V. Douglas och jag kom vid halv elva och det var väldigt tomt på vattnet.. Strålande sol och rejäla vindar men ändå blev klockan runt ett innan tre till kom ut. Vart var alla? Vinden räckte och blev över, överriggat med 3.7 i byarna och Douglas fick hålla hårt i det minsta seglet han hade, 4.7.. Han fick iaf hårdtestat sin nya RRD. Fick mig några goa hopp och det är ju alltid kul, men inga noslandningar idag :-). Körde med min gamla CLS vågis, ett måste med så mkt vind och chop. Den må vara gammal men aldrig har jag kört en bräda som gippar så gott som denna, skär igenom allt blixtsnabbt. Och mitt nyligen inköpta 3.7 Core (tack Adde!) kändes otroligt lätt och smidigt trots byarna. Att känna sig överriggad med kontroll är jag inte bortskämd med :-) Hade ett äldre 3.5 innan men det är rena skiten i jämförelse! Blev inga långa repor för Douglas, 4.7 var helt enkelt för stort. Han fick låna mitt 3.7 och då gick det betydligt bättre. Och nej, jag tog INTE hans 4.7.. Vi åkte hem vid fyrasnåret och kände oss mäkta nöjda. F.ö kom vi först och åkte sist - that´s the spirit! Filmades en del som förhoppningsvis kommer som MPEG snart. Tror några goa vurpor finns med..

2001-11-04 St Uddviken, SV. Vi kom först och det blåste betydligt mindre än igår märkte vi, vi började rigga segel runt 5 och var precis klara då det slog till! Insåg direkt att nu var det max 4 som gällde, både Charlotte och jag fick bita i det sura äpplet och byta till 4.1. Att man alltid ska ha så bråttom... Väl ute så gick det riktigt bra, seglet kändes ovanligt lätt trots byar på nästan 20. Ändrade lite grann i uthalet från igår och det gjorde susen, kändes som man hade full kontroll trots byarna - mmm..gött! Trickade inget nämnvärt men brädan känns kanon på rakorna faktiskt. Lite bumpig såklart med sin breda nos men längden gör den väldigt lättkontrollerad, klar skillnad mot gamla brädan. Mycket roligare att gippa nu med, man kan minska svängradien så mycket man vill. Inte kallt idag heller trots grå himmel och spridda regnskurar, men jag hade ont i såren i händerna måste jag erkänna. Ganska många ute men inte lika fullt som igår.

2001-11-03 St Uddviken, V. Vilken rolig dag! Charlotte, Venci och jag var bland de första som kom. Det blåste rejält så både Charlotte & jag riggade 4.1 medans Venci tog det minsta han hade: 5.4. Det var soligt och inte speciellt kallt. Stack över några vändor över farleden men var ruskigt överriggad där och återvände sedan till viken. Bestämde mig snabbt för att här ska lekas trots den hårda vinden och sena årstiden! Prövade helitacks, dyckjibes, backwinded och någon slags monkeyjibe men det var inte mycket som satt, destu mer goa krascher och vatten innanför dräkten :-) Charlotte hade lite problem med sin nya bräda, den lyfte rakt upp i luften vid start hela tiden, det visade sig att tampen från nedhalet hade snurrat in sig i mastfoten så att seglet knappt gick att flippa.. Men som tur var var det snabbt åtgärdat. Venci hade fullt upp att hålla sitt 5.4 och det var egentligen alldeles för stort en dag som denna. Mycket folk ute idag och nästan fullt på parkeringen. Mycket nöjda och glada gav vi oss hemåt då det började mörkna - det blev många timmar idag! Jag fick dessutom en jätteblåsa på höger hand (brukar inte ha problem med det) men så fick man jobba också.. Bilder (Blev tyvärr inget filmat då batteriet tog slut trots brorsans försäkran om att det var fulladdat..*grrr*)

2001-10-28 St Uddviken, VNV. Stack ut tidigt och det var i sista stund jag kom mig för att ta med 3.5-seglet - tur det! Helt tomt på parkeringen då jag kom, men senare kom jag på att jag hade missat vintertiden :-) Det kändes som stadig, hård vind så jag riggade 4.1. Det kändes på tok för stort kan jag säga, fick omgående byta till 3.5. Perfekt i byarna men kanske något litet emellan, gissar på att det pendlade på mellan 14 och som värst nästan 20 m/s. Himlen sprack upp och solen (samt fler surfare!) visade sig, vinden lade sig något varvid jag bytte till 4.1. Hittade inte på något direkt roligt idag, hoppad en del och satte en riktigt go noslandning, det har jag inte prövat förr. Man plöjer ned som värsta ubåten och tror att nu är det kört men PLOPP så kommer man upp igen - kul!

Bilder & filmsnuttar 2001-10-27 Askimsviken, SV. Jag och Douglas åkte ut vid 9-tiden och det såg bra ut! Vita gäss och goa dyningar, vinden kändes mycket jämn dessutom. Jag riggade 4.7 och Douglas 5.5, han hade dessutom just fått sin nya RRD och var rätt sugen på att ge sig ut. Funkade fint den första kvarten typ, sen mojnade det av snabbt.. Det kändes som om vinden vred något och Askim funkar bara på precis rätt vinkel..attans! Var inte ens idé att rigga om, vi laddar för morgondagens västvindar istället!

2001-10-13 Apelviken, Vbg, SSV. Tja, man var ju bara tvungen att ge sig ut då man åkt hit. 6.3 som vanligt och inte så roliga förhållanden. Runt 5-6 m/s? Charlotte körde också på 6.3 och de andra på lite mindre. Vencis 6.5 hade gått sönder så han hade bara 5.4. Understa lattfickan på mitt segel gick sönder så jag fick köra utan latta til slut, såg inte så bra ut.. Och det seglet är ju inte gammalt *grymt*.

2001-10-04 Askimsviken, SV. Lustig surfdag idag, det blev två vändor.. Först fixade jag ledigt på f.m och då körde jag 4.7. Möte vid lunch och lyckades sen sticka ut igen vid 15-tiden. Då var vinden sämre, riggade först 5.3 men fick nästan direkt byta till 6.3 iaf.. Ett fåtal andra ute, de flesta på större grejor. Tyckte inte att vinden var riktigt "ren" idag, det var bara blås i mitten på viken. Ute vid kanterna försvann farten snabbt. Under förmiddagspasset klev jag i ovanför bryggan vid Marholmen och tog höjd uppåt en bit, det var bättre för vinden är lite renare där. Lyckades köra på en sten (i låg fart tack och lov!) och skada min nya fena *iiii* , klantigt..

2001-10-03 St Uddviken, SV. Åkte ut i gryningen innan jobbet, riggade 5.3 och gav mig ut. Vinden är lite osäker såpass tidigt, det var inte fullt drag till att börja med. Byigt värre men det ökade iaf efter ett tag. Gjorde typ 3 willy-försök men det blir inte riktigt 180 grader av det.. Vågar inte hålla kvar och stampa ner på brädan utan släpper allt *s*, då blir det ju ännu värre.. *usch*.

2001-09-30 Torkelstorp, Kba, SE.Kunde blivit bra enligt DMI, blev lite besviken.. Lite byigt och strax under planing hela tiden. Mycket lågt vatten men inget sjögräs. En del andra men knappt någon ute på vattnet då vi kom, runt 15-tiden. Vill inte gnälla, men det var kallt faktiskt!

2001-09-18 Sillvik, NNO. Åkte ut i arla morgonstund, i sällskap med gryningen riggade jag mitt 6.3... Ähh, det låter ju som en Harlequin-roman.. Iaf så var det rätt lugnt såpass tidigt, men efter 2 repor så kom vinden äntligen. Fullt blås med 6.3 men hann inte bli överriggad innan det var dags att åka. En buss (modell mega-dragspel) stod prydligt parkerad på hållplatsen då jag skulle åka, vilket gjorde det en aning svårt att smita ut med folkan. Chauffören satt väl och klämde nånstans men till slut kom jag ut, kanske att man skulle snegla lite på tidtabellen..

2001-09-15 St Uddviken, S. Skulle ev komma vind till kvällen enligt DMI, sugen att surfa stack jag ut i sällskap med en annan surfare, egentligen för att visa vägen till viken. Trodde det skulle vara tomt med det var faktiskt runt 5-6 andra där. Det blev 6.3 (måste skaffa en 7.0 snart!) resp 6.4 för oss och det gick inte fort..planade inte alls faktiskt, men vi höll ut - vinden skall ju komma :-) Ingen vind kom, däremot regn...MASSOR med regn. Vi härdade ut så länge vi kunde men sedan kapitulerade vi, vi fick doppat oss iaf. Höststormar! Ni FÅR hemskt gärna korsa våra breddgrader...snart!

2001-09-09 St Uddviken, N. Länge sedan SMHI hade SÅ fel, ökande 14-17 på e.m blev istället till möjligen 14 i byarna. Och så byigt det var sedan... Mycket frustrerande! Men, men, gott att vara på vattnet iaf. Maria var på plats först och riggade sitt nyinköpta 5.3, Per tog 6.3, Douglas 6.5, Pettson 6.nånting och jag 5.3 (eftersom Per lagt beslag på 6.3 *hrrmmm*). Otroligt kul att testa lilla grisen i bättre vindar (än fredags morse), hoppar på allt och väger INGENTING! Svänger väldigt snävt om man vill till skillnad från Air:en som ju hade sin svängradie som utlagd på räls.. Tyvärr var det ju mkt byigt vilket gjorde att alla egenskaper var svåra att testa. Men småhopp + lite backwind kändes kanon.. Vi gav oss ut på en längre utflykt för att nå jämnare vind, i riktning mot Rörö ungefär. Vinden var starkare här och det var grov sjö. Grisen flyger ju på allt så jag skulle ha velat haft njurbälte nästan :-). Landade illa en gång och flög över styr, men en sak är smart med superkort bräda - bommen kan inte slå ned på nosen. Runt 4 la vinden sig och vi drog hemåt och packade ihop.

2001-09-07 St Uddviken, SV. Stack ut innan jobbet, ivrig att testa nya brädan. Det blåste inget vidare så tidigt på morgonen tyvärr men ett par meter med planing blev det iaf.. Det lilla jag hann uppfatta var att brädan var oerhört lättstyrd, lägg tyngden rätt och den svarar omedelbart. Men å andra sidan sticker den åt helskotta om man inte placerar sig rätt :-). Kändes mkt ovant med så kort bräda (239 cm), man undrade hela tiden var nosen var någonstans! Men chansen att paja nosen vid kastfall minskar ju dramatiskt.. Mycket ivrig att testa mer under helgen - och vind skall det tydligen bli också!

2001-08-28 St Uddviken, NNV. Smet tidigare från jobbet och borde inte gett mig ut pga en brutan tå men missade man årets bästa dag (igår!) så finns det inget som stoppar en.. Per och jag kom vid två och då hade det mojnat av lite enligt de som var på plats. Per riggade 6.3 och jag tog 5.3. Kändes väl rätt så ok för vinden ökade något. Efter kanske en timma så droppade det men vi höll ut och snart så brakade det löst. Det brallade på så jag trodde seglet skulle gå sönder, fick rigga ned till 4.1.. Per körde som vanligt vidare med 6.3 *crazy*. Senare blev det byta igen till 5.3 och vid halv sju var det dags att lägga av. Rätt mycket folk men inte som igår då det tydligen inte fanns en ledig kvadratcentimeter över..

2001-08-26 Torkelstorp Kba, S. Då Charlotte & jag anlände var det väl inte man yvades direkt.. Men strax efter, medans vi riggade, blåste det upp och det gick vita gäss längre ut. 6.3 körde vi båda och det var kalas men fy vad mycket sjögräs det var, det fastnade massor trots gräsfena. Sen mojnade det av betänkligt och det roliga var slut..

2001-08-12 St Uddviken, SV. Att jag aldrig lär mig! Riggade 4.7 och gav mig ut, men höll det i sig..nej... Fick byta till 5.3 vilket var helt ok innan det mojnade ännu mer. Maria kom ut oxå, hade bara 4.7 med sig så vi var båda rätt underriggade till sist. Tre killar körde 8 kvadrat utan större problem så det var skillnad. Många surfare ute idag dock, fler än igår..

2001-08-11 St Uddviken, V. Fick höra då jag kom att ett regnväder just dragit förbi och att vinden då ökat. Riggade 5.3 och gav mig ut, dröjde inte länge innan jag fick byta till 6.3.. Man ska inte ha för bråttom utan avvakta och se efter regnskurar... Ove körde 7.6 vilket gick fint, vi var båda förvånade att det inte var fler ute trots sol (till sist) och fin vind med bra riktning dessutom. Tränade ihärdigt "jipp-body&sail180-flip-tricket" (alla fattar va?) utan att lyckas men det är nära nu.. Ove var en darling och tog lite bilder med digitalkameran, kul leksak. Imorgon skall det visst blåsa ännu mer, man hoppas.

2001-08-10 St Uddviken, SSV. Åkte ut strax efter 5 för att hinna innan jobbet, för sydligt och väldigt byigt. Riggade 5.3 och det var stoort i byarna, men det nya seglet tålde förvånansvärt mycket ändå - kändes inte ohanterligt. Hoppas på vind till helgen.

2001-08-02 St Uddviken, V. Ångesten var stor över att jag inte hade tid att surfa igår, så ut stack jag trots lusiga vindar. Att Mattias lyckats kicka igång digitalkameran med hjälp av extra minne kanske hade något med saken att göra...vet inte ;-). Extremt lågt vatten, fick gå lååångt ut och ändå drog fenan i ett par gånger, packade ihop rätt snart, det här var en riktig nödgrej.. Lite rutor hann dock tas, 4 av 23 filmer var acceptabla (knappt), *hrrmmm*

2001-07-31 St Uddviken, V. Mindre vind och mer byigt än igår, toppade på 12-13 i byarna? Riggade nya 4.7 och det kändes bra till en början. Ingen annan var ute så det var en verklig kontrast mot igår. Gav mig f-n på att flippa runt brädan och lyckades nästan, men den måste upp mer för att komma runt ordentligt. Efter 2 timmar sådär så avtog vinden något, Östen var nästa man på plats (5.9) och kort därefter anslöt fler. Riggade upp till 5.3 (wow - hela linjen provad på 2 dar!) och körde till 4-tiden ca innan jag lade av. Gjorde några backwind i full fart med lovarts segelflip (ja,ja, det har säkert något riktigt namn) som gjorde mig riktigt glad. Jag har lärt mig att man inte ska fega ur sånt för att det blåser apa - det gör ofta det hela mkt lättare istället!

2001-07-30 St Uddviken, V. Wow, idag skulle jag få prova mina nya Core-segel, ingen tvekan! Runt 13 m/s då jag kom, skulle öka under e.m så jag riggade 4.1. Det var något för litet till en början men ett sådant lätthanterligt segel! Som en fjäder i händerna men ändå "fanns" det där, ännu bättre blev det då vinden ökade uppåt 16 m/s under e.m. 28 fenan var stor till seglet så jag bytte, men nya fenan hade småtrasig adapter och det kändes inte bra. Då jag tittade ned under segling såg jag att det stod upp en liten vattenstråle ur fenskruvshålet på brädan, som en liten fontän :-) Det kan ju verkligen inte vara bra för aquadynamiken.. Bytte till gamla CLS vågis och det kändes bättre då vinden tog i. Ville verkligen poppa runt brädan i stil med air jibe eller willy, men till min stora ilska vågade jag inte satsa. Jag antar att jag är rädd att spetsa mig på fenan igen, *ahhhhh* vilken fegis man är. Men satte helitack i kuling - det har jag aldrig ens försökt innan. Var mkt nära att lyckas med en s.k "dildo" oxå men det var nog ren tur för jag föll rejält då jag gjorde nya försök. Per drog till España idag och andra var på semester men jag fick sällskap av Ove samt massa andra surfare, mycket folk på plats en sådan här kanondag. Stackars de satar som satt fast på jobbet. På väg hem mötte jag en del som utan tvivel kom direkt från jobbet, de som med febrig blick trycker gasen i botten och tar kurvorna på två hjul. I know the feeling...

2001-07-29 St Uddviken, SSV. För mkt syd idag, men då prognosen var starkare vindar norrut ville jag inte åka ned till T-torp... Det hade säkerligen varit värt det. Byigt, några planingsrundor med 6.3, inte förrän sent på e.m kom det ut några till och vinden ökade något. Ett gammalt rör till en brygga (som vanligtvis står synligt ovan ytan) låg en bit under vattenytan och vem körde på det om inte jag! Well, bara man slipper bli spetsad så.. Efter att ha bänt/dragit en del så är det numera synligt igen, borde tas bort!

2001-07-22 Torkelstorp Kba, SSV.Lite mer vind än igår, funkade bra med 6.3. Massor av sjögräs som fastnade ofta trots gräsfena, bara man har fart så går det bra men innan man når planing så fastar en massa skit.. Försökte mig på ett trick jag sett på dailydose-siten, kallas dildo av någon konstig anledning, men ramlade i slutet varenda gång. Jag får sån spinn på seglet så jag flyger av, sen är jag urkass på clew-first vilket man definitivt måste behärska för att klara detta ;-) Soligt och varmt och både surfare och kitare ute, gott & varmt men ack så lågt vatten..

2001-07-21 St Uddviken, V. Runt 8 m/s när det var som bäst men mest låg det nog runt 6, körde 6.3 som vanligt. Några goa planingsrepor blev det men resten av tiden blev det trickträning. Avdelningen gamla insomnade trick kom idag till nose-sink tack som tränades ihärdigt åt båda håll. Sen lite backwind med försök att ha ryggen till seglet (så där fräckt som vissa gör på omslag till surftidningar *hehe*), detta blev dock betydligt mindre lyckosamt..:-)

2001-07-15 St Uddviken, SV-V. Såg ut som igår ungefär, körde 5.0, Per 6.3. Något jämnare vind gjorde det lite behagligare än igår förstås.. Runt 3-tiden vände vinden till väst och strax efter mojnade den av. Dagens tråkiga sak var att någon snorunge gjort sönder tanklåset med en skruvmejsel, detta märkte jag då jag skulle tanka på väg hem och locket inte gick att öppna..

2001-07-13 St Uddviken, SSV. Byigt, byigt.. Tog 4.1, Ove riggade 5.6. Vinden lugnade sig något sedan och då Per anslöt så riggade jag upp till 5.0. Per valde i vanlig ordning 6.3 vilket han som vanligt höll utan problem fast byarna var grymma emellanåt. Lite för sydlig riktning för att det skulle bli optimalt.

2001-07-12 Torkelstorp Kba, SSV.Finns bara ett ord för dagens aktiviteter: KRIG! Var först överriggad med 3.5, fick ta den lilla vågbrädan till. Fick byta till freestylen då jag har gräsfena till den (mkt gräs!)och ojsan vad man flög.. Vinden var mkt byig och då den la sig något tog jag 4.1 istället, ville träna lite tricks med det blåste för mkt helt enkelt. Vädret var inte det bästa, småregn och mulet. Plötsligt kom ett blygrått bälte in över vattnet och syndafloden beväpnad med hagelkorn tog vid. Regna småspik har man ju hört talas om men det här var mer som att få en fakirsäng rakt i fejan. Ett tag trodde jag linserna skulle trilla ut och jag hoppade av och sökte skydd under seglet. På något sätt lyckades jag landa på fenan vid ett misslyckat hopp, chuck sa det, rakt genom nya dräkten och in i knät. Det verkade inte så illa så jag körde vidare. Typiskt att gräsfenan var så smal och vass tänkte jag, detta skulle det dock bli ändring på.. Något senare vänder jag vid den lilla hamnen längst in och på väg ut igen får jag känna på G-krafter.. Toköverriggad med full fart kör jag på en stenbumling, gör en ikrokad forward utan bräda med avslutande whiplash-snärt som heter duga. Fan, fan, fan tänkte jag, nu är väl boxen prydligt dissikerad från brädan. Men till min enorma glädje är allt helt, tja, utom fenan då.. Slipar till den så gott det går och sticker ut igen. Det gråa vädret sprack upp och solen tittade fram, vinden blev lite jämnare så jag tänkte att jag ska inte ge mig! Körde ca 1.5 timme till men sen sade knät och ryggen ifrån.

2001-07-11 St Uddviken, SV. Lite för sydlig riktning för att det skulle bli riktigt bra, syd blir byigt här.. Körde 6.3, lojt ibland, överriggat ibland. Svårt att hitta på något roligt då vinden flukturerade så, hoppas det blir bättre imorgon.

2001-07-08 Torkelstorp, Kba, OSO. Åkte ned vid 11-tiden, såg rätt bra ut även om det inte var överdrivet mkt vind. Tog mitt 6.3 som vanligt och Maria riggade sitt nyinköpta 6.8 GUN(spännande!). Det såg lite konstigt ut trots att både nedhal och uthal var bra. Det visade sig att lattorna var spända till max och att det behövdes släppas.. brukar ju alltid vara tvärtom tycker jag.. Planade på rätt bra utåt fjorden men vinden var lite i underkant, den toppade på ca 10 men var väl mest 6.. I byarna gick det bra, Maria hade ingen gräsfena så det verkliga testet av seglet får vänta lite. Jag provade det och tyckte att det kändes väldigt lätt och balanserat. Själv tränade jag lite helitacks och duckjippar i svag vind (inte helt lätt..), man hamnar clew first i någon slags konstig position. En del badande blev det men vattnet var så varmt så det var välkommet, Maria körde i endast baddräkt. Vid 15 la vinden av och en mörk åskfront närmade sig snabbt, då lade vi också av.

2001-07-01 St Uddviken, VSV. Inte en bil på parkeringen då vi kom, inte blåste det mycket heller men det skulle ju komma... Ove anslöt och vi avvaktade lite tills vinden ökade. Per och jag riggade 6.3, Ove 7.6. Upptäckte att min nya freestylefena inte passade perfekt i fenboxen utan stack upp 1-2 mm, bytte till min gräsfena som sitter som handen i handsken. Får väl ta och slipa ned den andra *suck*. Runt tre på e.m ökade vinden rejält och jag var rädd att bli duktigt överriggad men det gick så bra så. Marias kompis (som jag alltid glömmer namnet på) gjorde dock en praktfull volt i sina 8 kvadrat så hela seglet sprack, aj, aj, aj. Försökte mig på 360 med snärt (Bender?) men gav upp efter 3 försök *skäms*.. Provade även att köra barfota men tyckte det var halt trots bra halkskydd på brädan, är man van vid skor så känns det helt enkelt bäst. Solen hittade fram bakom molnen och massa surfare till slut, en riktigt bra dag!

2001-06-30 Torkelstorp, Kba, S. 6-10 m/s, kunde det bli något av det? Träden vajade lite hemmavid så Per och jag körde ner. Var bara tvungen att segla då min nya mast kommit, spännande.. Såg rätt bra ut då vi kom men det var bara fåtalet andra där. Gräsfena är ett måste här vilket Per blev varse, han fick ge upp efter att ha bogserat åtskilliga ton med sig. Men jag hade en passande fena och hade en sån där fantastisk dag då man inte kan sluta plana, brädan går liksom av sig själv. Tränade backwinded med full planing, försökte oxå lite med duck tack men det gick inget bra.. Oj vad masten var bra, riggen blev väldigt lätthanterlig och "responsive", inget annat än 100%are i framtiden! Bilder här

2001-06-23 Uddnäs, Mjörn, N. Först åkte vi till Stenungsund men inte var det mer vind där inte.. Vi hälsade på vid Mjörn och där blåste det såpass att Per och jag riggade 6.3 och gav oss ut. Gick bra ett tag med sen mojnade det av, bättre har vi upplevt..

2001-06-09 St Uddviken, V. Soligt men rätt byig vind. Körde 5.0, kändes lite litet emellan byarna men jag orkade bara inte rigga om.. Maria körde 5.6 och Ove riggade sitt 7.6, så det var rätt stor spridning på storlekarna. Övade backwind med full planing och försökte sail 360 likaså, men det gick väl inte lika bra.. Men det blåste iaf mer än SMHI förutspått så man får hoppas på samma imorgon!

2001-06-08 St Uddviken, SSV. Gick upp med solen för att hinna surfa innan jobbet, helt öde var det (konstigt va? :-)) då jag riggade mitt 4.1 och gav mig ut. Det var byig vind med rejäla byar emellanåt, uppåt 16 skulle jag tro. Lite för sydlig vind för att det skulle bli optimalt tyvärr men bara man får tid på vattnet så.. Blev chockad över hur kallt det var i luften, blev såpass avkyld att fingertopparna nära nog domnade av (!) och detta är JUNI månad *suck*. Åkte även ut efter jobbet, det riggades 4:or hörde jag och jag gasade glatt ut efter jobbet med stora förväntningar. Men vinden hade droppat av lite, var väl iofs runt 15 i byarna men det var alltför byigt för att vara riktigt njutbart. Körde 5.0 vilket var ok endast i byarna, vinder verkade byta riktning helt plötsligt också. Folk hade kört på allt mellan 8 och 4 men inget var riktigt bra, för ojämn vind helt enkelt.

2001-06-03 Långesand, Öckerö, NNV.Per och jag åkte ut ganska sent, prognosen var 8-12 (dock kulingvarning söderut i Kattegatt) och det såg ut att vara i underkant av det då vi anlände. Jag riggade mitt 6.3 med lite mer nedhal än brukligt och det gav resultat direkt! Planade upp mycket fort och stabilt trots att vinden inte kändes så stark. Körde över till Björkö och tillbaka, vid starkare vind så brukar det bli roliga chop i farleden men de var allt små idag.. En stund senare anlände Maria och några av hennes kompisar från Stockholm, vinden mojnade strax efter att de givit sig ut. Inte ens med 7.5 gick det särskilt fort.. Men vad gör det då man är flera på vattnet - kul ändå! Synd för Per som kallt avvaktade mer vind men som missade det hela, han blev inte "doppad" ens. Men han tog lite kort iaf, som brukligt inga actionbilder direkt men håll till godo! :-)

2001-05-27 Haga Park V. Sista dagen och förhoppningsvis lika god vind som igår, och se den kom runt halv två. Optimistiskt riggade jag 4.1 och trodde benhårt på da capo från igår, funkade INTE, riggade upp till 5.0. Kände mig lite dum, som de där typerna som har alla upptänkliga segel men som ändå ägnar den mesta tiden åt att rigga om.. Vinden låg rakt på idag vilket gjorde att vågorna var hoppbara från båda håll - skönt när man är så himla enfotad. Vid halv fyra var vi tvugna att lägga av inför den långa resan hem. Det sved lite då vinden bara verkade öka och öka, bussen höll sig knappt på vägen då vi styrde kosan hemåt. Summa summarum: en supertrevlig surfhelg med massa trevligt folk, en tanke skänks till de stackare som av olika anledningar inte kunde komma med, Pettsson, Charlotte och Ove såklart - nästa år friends!

. . .

 

2001-05-26 Haga Park SV. Oj, oj, idag blev det till att testa alla segel nästan! Gött det eftersom det blåste skitvind=inget surf under fredagen. Vi kom tidigt och vinden var inte så stark. Men ut vill man ju så det fick bli 6.3 igen.. Vinden ökande efter ett tag och Per riggade ned till 5.8 och jag till 5.0. Vågorna/dyningarna från syd växte sig allt större liksom vinden och det slutade med 4.1 (tilläggas kan att det hade tom funkat med 3.5:an..). Tyvärr hoppvågor från "fel" håll, det blev till att flyga utan större kontroll.. Vid sandbankarna blir småvågorna rätt branta trots att de är små så man fick se åtskilliga hopp från duktiga surfare. Vinden och vågorna lockade fram alla freestylenissar och det bjöds på fina trick, loopar, vulcanos, willy skippers och massa annat godis - bara att titta och njuta. Själv höll jag mig till duckjibes och backwinded, det var vad jag förmådde. En fräsig kille la en forwardloop framför näsan på mig när jag var på väg in (på ett vattendjup av typ 50 cm) och det var inte ett läskpapper emellan kan jag säga, jag väjde allt jag kunde och var impressed, men lite dumkaxigt var det.. F.ö var det grymt mycket folk, massa fler tjejer eftersom RAN hade läger där - jättekul!

2001-05-24 Haga Park NV. Efter att ha anlänt sent dagen före kändes det skönt att utvilad rulla in på Hagas surfparkering. Det blåste sisådär men ivriga som vi var så riggade vi snabbt upp våra 6.3:or. Det gick inget vidare.. Det var bara "Formulafolket" som hade lite fart, de med GO, Supervision, Techno och sina 8.0-segel. Själv blev jag närmast förbannad över hur dåligt det gick, spinouter och allmän seg-kola-känsla i allt.. Per kände likadant men det berodde väl på för lite vind i kombination med alla de småvågor som sandbankarna genererar. Well, vi gick iland och väntade, runt halv fyra kom vinden och jag fick rigga ned till 5.0. Det kändes mycket bättre även om det inte höll i sig så länge.

2001-05-20 St Uddviken/Björlanda Kile VNV.Jippi, ännu en dag då träden utanför huset rasslar! Per och jag gjorde oss ingen brådska idag, vinden skulle hålla i sig och dessutom var vi lite möra efter gårdagen. Vi anlände vid 12 och då var det bara en annan surfare där, gråa moln hade väl skrämt bort de andra.. Eller så var det många som var för möra för att orka en dag till.. Det verkade blåsa något mindre än igår men vi riggade samma, Per 5.8 och jag 4.1. Väl ute på vattnet ökade vinden och det blåste stundtals MER än igår. Runt 4-tiden kom solen och det blev riktigt trevligt! Lite videofilmande blev det men när ska jag få tummen ur att lägga upp MPEG? :-) Få se vad som händer framöver, det VORE ju synd om ni inte fick se min goa faceplant efter nåt misslyckat trick, jag har fortfarande saltvatten i näsan!

2001-05-19 St Uddviken/Björlanda Kile VNV.Jag är inte religiös men det måste vara en högre makt bakom dagar som denna! Sicken dag, strålande sol, runt 14 m/s och så många surfare att det inte ens gick att räkna dem. Dålig start dock, glömde väskan med fenor & mastfötter hemma och fick köra i ilfart tillbaka.. sedan riggade Per 5.8 och jag 4.1, var tveksam om det skulle räcka med det gjorde det! Försökte hoppa lite, köra duckjibes och backwinded, men det är lite svårt med så stark (och lite byig) vind.. Ove kom oxå och körde 5.7 och den storleken var rätt till killarna. Allra roligast var att träffa på två tjejer till som surfade, oxå med segel runt 4. En av dem kommer jag att träffa på Öland till helgen vet jag.. Något mindre vind att vänta till söndagen men man får väl se det som en chans för underarmarna att inte behöva jobba lika hårt :-)

2001-05-06 Hjällsnäsviken, Mjörn, NO.Buden var många om vart vi skulle åka, Möttvik, Lilleby, öarna, Gottskär eller Mjörn. Efter ett telefonsamtal, som kunde bekräfta att det blåste "mycket", åkte vi till Hjällsnäsviken. Dessutom kunde lillebror där kanske videofilma lite? Det blev till slut Anna som fick ta över kameran och ta några rutor. Massor av vita gäss var det första vi såg och man kände riktigt hur adrenalinet steg, what a feeling! Både Per och jag riggade 6.3 och det var tidvis bra överriggat - gott! Tyvärr blir hoppramperna på babord i viken men en och annan kan man ta, annars fegar man lite pga kylan och ägnar sig mest åt gippar och stagvändningar. Vattnet var bra mycket kallare än i havet och NO-vinden kylde av rätt bra även om solen strålade, det var INTE varmt om fingrarna. Pers fena har sett sina bättre dagar och han provade den enda andra som passade hans box, en 24 wavefena. Det var väl inte riktigt idealt till seglet... Det blev till att byta tillbaka till den gamla med lite spinouter på köpet.

2001-05-01 Björlanda Kile, V. Kunde inte sticka ut förrän efter 18 men vinden höll i sig! Det blev runt 10 m/s & sol som lovat och det blev ett perfekt tillfälle att prova Trixx 6.3. Per körde gamla VS 6.3 och jag kan väl inte säga att jag saknar det efter att ha provat nytt.. Vilken känsla då byarna direkt omvandlas till acceleration istället för att rycka i armarna. Upp fort i planing och sedan bara plana och plana....det finns inget bättre! F.ö kan jag meddela att jag blivit tvungen att spika igen mitt källarförråd då tjuven varit nyfiken igen, nu är det så grundligt gjort att INGEN kommer in förutom garanterat behöriga. Det diskuteras var Bush ska kunna bo säkert under sitt besök här - *ssst* Han kan bo i mitt förråd!

2001-04-04 St. Uddviken, S. Gud så underbart det är att doppa tårna efter detta minst sagt långa uppehåll. Med jobb och stöld och gud vet allt som satt käppar i hjulet, var det ljuvligt med premiär. Åkte ut vid 15-tiden, regnade och såg rätt pissigt ut. Men riggade 6.3 och hade ett smärre h-vete med att fixa till allt smått. Blev av med alla mina egna tillbehör i mars och bl a så var fenskruven för kort... Lyckades fixa det dock. Ove kom ut lite senare och vi planade på riktigt bra i viken. Det gråa vädret försvann och ersattes för en period med blå himmel och strålande sol just vid kustbandet, mums! Körde utan handskar vilket funkade fint. Tack vädergudarna för denna dag! Meeeeer....

2000-10-29 Torkelstorp Kba, SSV. Kom vid 11.30 och då var det redan flera stycken ute. Strålande sol från en blå himmel och runt 13 m/s lockade folk. Körde 4.7 och sjögräsfena vilket funkade fint. Försökte på allvar med Willy Skipper men fick inte runt brädan ordentligt, så det blev några härliga krascher. Charlotte kom vid 14, riggade först 6.3 men vinden ökade så det blev nedriggning till 5.0. Nu kom även molnen och det blev betydligt kallare då solen försvann. Men en toppendag var det - bara att hoppas på fler snart!

2000-10-21 Torkelstorp Kba, SSO. Började dåligt då Per hade glömt sin väska med dräkt och skor. Turligt hade jag en gammal damdräkt liggandes i bussen som han fick åla sig i, det klämde på vissa ställen.. Mina nya varma vinterskor passade rätt bra oxå, men jag fick då ha ett par gamla med hål i - och det var riktigt kallt! Riggade 4.7, Per tog 6.3. Det var runt 9-14 och relativt byigt, det blev det klassiska: kajka ibland och nästan överriggad i byarna. Fortfarande en del sjögräs kvar så jag bytte till gräsfena till sist, det är otroligt vad en enda liten strå kan sinka en! Ca 5-6 till ute men inga kitare denna gång. Summerat kallare än jag trott men superduperskönt att ha fått surfat igen, nästan 1 1/2 månad sen sist!

2000-09-10 St Uddviken V. Per och jag anlände vid halv tolv och det såg mkt lovande ut, flera var redan på plats men det såg ändå ut att blåsa lite mindre än vi hade trott.. Vi riggade 6.3 resp. 4.7 och det var ett bra val. Efter ca 1 timma så blåste det upp ännu mer, det var runt 15 m/s, och måhända var vi lite överriggade. Per har iallafall blivit en hejare på att hålla sitt 6.3 i vilka vindar som helst och han brände på utan problem. Själv blev jag åter igen imponerad av 4.7:an, den verkar tåla hur mkt vind som helst. Vanligtvis riggar jag 4 kvadrat utan att blinka en sån här dag.. När vindarna ökade ännu mer så nödgades jag byta ned till den lilla CLS-brädan, den andra gick inte att hålla.. På babords halsar (inte mitt favorithåll direkt..) var det rena manglingen ute i farledens vågor, man ser rampen komma och ber en tyst bön men flyger huvudlöst ändå.. Per tog lite kort på bl a mig och Pettsson så snart kommer de upp på sidan hoppas jag.. Molnen försvann i takt med att vinden ökade och det blev en otroligt fin dag, massor med folk på plats och jag är mer nöjd än på länge, trots ett par sargade händer och en knäckt mast :-) Foton här

2000-09-09 Torkelstorp, Kba, VSV. Jag och Per kom vid 10-tiden, då var det redan 2-3 till på plats. Solen tittade fram och vinden verkade ligga på ca 13. Per tog 6.3 och jag 4.7 NR, ett segel jag inte använt mycket alls, men ju mer jag använder det destu bättre tycker jag att det är! Det är ju kul när det går åt det hållet... De flesta höll sig borta från den södra delen av viken, antagligen för att där fanns stora sjok av sjögräs. Men där fanns oxå de största dyningarna så jag bytte till gräsfena... Charlotte kom efter ett tag och körde 5.0, tyvärr mojnade det rejält då, efter 15-tiden var det lusigt.. Guppade runt och tränade lite freestyle, kunde konstatera att Wave Classic inte hade varit aktuellt för mig :-) Ett par kitare kom då vinden la sig och strax efter kom farbror polisen. De stod och spejade och antecknade lite. Vi blev väldigt nyfikna vad de egentligen gjorde, hade någon klagat? För de två konstaplarna såg inte ut att vara intresserade för egen del.. Kollade vädret sedan och det mesta av vinden var uppåt Skagerack så det var en liten miss att åka söderut - imorgon får det bli norrut tror jag! Dessutom hade nog SV varit bättre, mer rakt på.. (Foton här)

2000-09-03 Hjällsnäsviken, Mjörn, NO. NO svårast i stan...brukar vara bra uppe i Mjörn dock. Såg mkt bra ut då jag kom fast det regnade och var riktigt kallt. Riggade 4.7 och drog ut med regnet som piskade i ögonen. Riktigt drag var det, 13-14 som mest. Sandbottnen grundar upp snabbt här och vågor har en ca milslång sträcka att bygga på så det fattades inte luftfärder.. Fast bara på babord och det gillar vi inte... Brukar vara en och annan här men idag var jag ensam, förutom de båtägare som kom till/från hamnen. Var nöjd över att ha kunnat träna jippar i relativt stora vågor - det gäller att få ett hum om den där tajmingen..

2000-08-24 St Uddviken, V. Hade bara tid innan jobbet så jag kom dit vid 6-tiden, det började precis spöregna då och vinden dog.. Men, men det brukar alltid kicka in efter ett tag, så det vara bara att vänta. Jag var inte ensam iallafall, utan en kille på Axxis & Hawk var oxå ute. Det blev lite småprat medans vi huttrande väntade på vinden. Efter ca 30 min kom den, riggade 4.1 och satte på störtkrukan (better safe than broken nose :-)). Byig vind som med vilja nådde upp till ca 14 i byarna men tur jag åkte ut, för det blev ju ingen kuling på e.m..

2000-08-20 Torkelstorp, Kba, SV. Per och jag stack söderut till Kungsbackafjorden vid 12-tiden. Blåste runt 13 m/s men det var inte så många surfare ute, destu mer kitare istället. Per tog 6.3 som vanligt medans jag riggade 5.8 först. Nytt segel för mig, ovant och lite stort i byarna så det fick bli 5.0 efter ett tag. Var nära att verkligen skada mig också, vid en duckjipp skar brädan fast i en våg, den tvärstoppade medans jag och riggen flög framåt. Tyvärr blev det en magnifik faceplant..:-) Körde näsbenet i masten så det knakade och tänkte att nu är det kört.. Brorsan konstaterade att näsan var rak men aningens blå. Nu, efter några timmar, är det blålila och stooor..*fniss*

2000-08-07 Fiskebäck, VNV. Kom vid ett och mötte vita gäss och närmast klarblå himmel, riggade 4.1 och tog min minsta fena. Bad en liten bön om att slippa köra på något (Vilket är LÄTT hänt här) då denna fenan är den enda hela jag har kvar.. Väl ute fick jag strax ångra mitt segelval, inget riktigt drag och choppigt vatten - inte en kul kombination. Riggade upp till 4.7 och det kändes kanon! Charlotte kom vid tre och tog sitt slitternya 4.1 - fasen vad ny monofilm är vacker! Nu började det blåsa upp, vindmätaren visade medel 16 m/s och topp på 19, vete tusan om det verkligen stämde, men jag orkade inte hålla 4.7.. Svor en ramsa värdig Kapten Haddock och styrde inåt mellan stenarna för att återigen rigga 4.1. Nog dags att uppgradera till segel med bättre twist eller kanske bygga på de där 55 kilona..:-) Per kom vid fem och körde på 5.1. Jag lade av en timme senare och kände mig väldigt nöjd. Men jag måste säga att om man inte är försiktig så skrapar man grejerna mer här på en dag än på ett helt år i Björlanda.

2000-08-06 St Uddviken, SV. Kom vid 12, det såg riktigt dåligt ut då.. Satt och väntade och då Per kom vid 14-tiden så började det blåsa upp. Charlotte och Ove kom sedan också, vi tjejer riggade 5.0, Per 6.3 och Ove 7.6. Vinden var lite byig till att börja med och vi körde mest ute i farleden vid Björlanda Kile - där var det renare vind. Strax innan 17 ökade det rejält och då var vi alla ÖVERRIGGADE.. Väl över 15 m/s blev det och då jag skriver detta låter det som styv kuling utanför fönstret. 10-15 är prognosen för imorgon..

2000-08-05 St Uddviken, SV. Äntligen lite riktig vind! 7-12 var det lovat och det låg väl ungefär mittemellan. Per och jag gav oss ut på 6.3 resp. 5.0 först men det var kanske inte riktigt ok. Per riggade upp till 7.1 och jag tog över 6.3, underbart att plana lite igen.. Efter si så där 5 timmar, runt 15-tiden, så ökade vinden och jag var lite mosig i armarna (nähä?) och riggade ned till 5.0 igen. Vid det laget hade Charlotte och Ove också mött upp plus en hel del andra, alla lika svältfödda på riktig vind. Och om prognosen stämmer så blir det iaf två dagar till med vind!! Veckans miss var att köra på en sten nära land (varför orkar man inte gå de sista metrarna in till stranden?!) så att en stor bit av framsidan på fenan försvann.

2000-07-31 St Uddviken, SSV. Ola och jag stack ut vid 13-tiden, vi var helt enkelt desperata efter lite surf. Rätt soligt och varmt men lite vind. Ola körde 5.1 på 325-brädan och började få snits på både hängsele och stagvändningar. Jag kajkade runt med 6.3 och försökte öva på nosesink tack - någon planing blev det verkligen inte. Ca 3 andra ute, de var nog lika desperata som vi..

2000-07-13 St Uddviken, V. Tjohoo, vilken kanondag - toppade på runt 18-19 m/s. Kände mig lite överriggad med 4.1 och beslutade mig för att byta ned till ett nytt 3.5 som jag inte testat innan. Det gick bättre än jag trodde, planing nästan hela tiden. Ångrade att jag inte tagit med den lilla vågbrädan, det var lite flying high med min vanliga bräda. Per körde 5.1 efter att först ha varit tvungen att åka och köpa en ny cleat, den andra hade på något mystiskt sätt försvunnit..

2000-07-12 St Uddviken, NV. 8-13 till kvällen/natten var progosen. Kom ut vid 17-tiden och det toppade väl på 8-9 ca, det kändes dock som mer så jag riggade 5.0. Ovanligt lyckad riggning måste det ha varit för jag planade nästan hela tiden..

2000-07-07 St Uddviken, SV. Planade bra med 7.1 men det kunde gott ha blåst lite mer, det var ca 8-11 m/s. Måste bara justera lite mer, placering av stroppar, mastfot och linor - som det var nu kändes det inte helt bra.

2000-07-01 Mjörn - Hjällsnäsviken, NO.Riktigt ojämn vind, blåste inte tillräckligt då jag kom så jag satte mig i bilen och väntade. Blåste upp sedan men jag hann inte rigga mitt nyinköpta 7.1 innan det mojnade av igen... Känner någon igen detta dilemma?? Såg en kitesurfare då jag riggade ned, måste vara en av de första på Mjörn. Såg urkul ut, planerar att själv testa detta senare i sommar - kan knappt bärga mig!

2000-06-27 Björlanda Kile, NV. Ingen direkt vind att vänta enligt prognosen men då det klarnade upp så kom brisen på allvar. Grundvind på 10 m/s och korta toppar på ca 14, det mojnade dock av efter ett tag. Riggade 5.0, Per anslöt senare med 6.3. Kände att jag skulle velat ha lite större, kanske 5.5.

2000-06-23 Mjörn - Björboholm, S. Vilken midsommarafton, sill och surf! Byigt men med mkt vind, ca 17 m/s som mest. Per körde 6.3 och jag 5.0. Blev ilsk på min bom som börjar bli lealös vid bakbeslaget - otroligt irriterande.

2000-06-16 St Uddviken, NV. Kom sent, vid 19-tiden. Såg ok ut för 5.0 vilket det också var innan det tyvärr ganska fort mojnade. Härligt stora dyningar ute i farleden, chophoppen börjar sitta lite bättre nu.

2000-06-14 St Uddviken, SV. Lika trevligt idag som igår, faktiskt bättre då det var strålande sol. Lite byigt, både Charlotte (3.6) och jag (4.1) kände oss överriggade ibland. För att inte tala om Per som återigen körde på 5.5. Han fick hänga som en blå och fick ägna mesta tiden åt att häva spinouter då hans fena sett bättre dagar.

2000-06-13 St Uddviken, SV. Betydligt mer vind idag, rätt byigt med toppar på 18 m/s. 4.1 för mig och 5.5 för Per (som emellanåt såg duktigt överriggad ut). Han tappade inte bort något idag iallafall.. Övade på mina chophop men det verkliga lyftet vill inte infinna sig. Solen tittade fram sedan, det var ovanligt lite folk ute dock.

2000-06-12 St Uddviken, SV. Fullt manskap idag, Per, Ola, Charlotte och Ove åsså lilla jag då... Var lite väl optimistisk då jag riggade 4.1, fick byta upp till 5.0 sedan. Vinden kom och gick lite men mestadels var det full planing. Ola kämpade med 325-kossan och 4.0, stora framsteg gjordes och han försökte tom använda hängsele på slutet. Per verkar vara förföljd av otur, idag tappade han en del av mastfoten (min mastfot hrrmmm...). Basen satt kvar i masten och pucken på brädan, allt var helt det var bara det att jointen + quicktappen lossnade och försvann, helt obegripligt! Grabben börjar bli dyr i drift, först fenan och nu det här :-).

2000-06-10 Mjörn - Björboholm, SO-SSV. Åkte upp till Per vid Mjörn då det skulle vara vindar runt ost. Strax innan jag skulle åka hemifrån så ringde han och sa att jag skulle ta med små segel för det blåste ordentligt. Det gick vita gäss då jag kom men när vi riggade så mojnade det av.. Förbaskade insjöar tänkte jag och Per bestämde sig för att ta 325-brädan för att slippa kajka runt Vi SKULLE bara surfa så vi gav oss ut, Per med 6.3 och jag med 5.0, och vi behövde inte vänta förrän belöningen kom. Det blåste upp rejält samtidigt som vinden vred lite mer åt syd. Per hade all möda i världen att hålla ned 325:an och jag var emellanåt överriggad med 5.0. Per gav upp och styrde hemåt för att sedan ge sig ut med sin 270 istället. En stund senare ser jag honom stå och vifta vid andra sidan av sjön, han har tappat fenan... Det slutade med att vi fick hämta honom med bilen. Iallafall, det var en riktigt bra surfdag och insjösurf kan vara riktigt bra!

2000-06-03 Hvide Sande DK, SV. Sideshore och inte så bra vind som igår. Körde ändå 5.0 och det blev några bra repor. Lyckades få Mattias att prova också, riggade först 6.3 till 325-brädan men det visade sig vara för stort i byarna. Vi bytte till 4.1 och han lyckades bemästra ett par strandstarter. Inte illa med tanke på att det var lite vågigt denna dag.

2000-06-02 Hvide Sande DK, V. Wow, en riktig 5.0-dag! Första dagen i Danmark började bra, Charlotte och jag hade 5.0 medans Per tog 5.5 och det var perfekt för oss alla. Både Per och jag är rörande överens om att 5.0-segling är det roligaste, det är en sån skön storlek.. Västlig vind betyder rak frånlandsvind i Hvide och det var lite ovant för oss men efter ett tag kunde vi inte få nog! Kul att fräsa fram med land på "fel" sida. Per var lyrisk över den jämna vinden, han kunde inte fatta att han kunnat stå i stropparna HEEELA repan (och den var lång!).

2000-05-29 St Uddviken, SV. Ut efter jobbet med Per, Ove och Pettsson. Riggade 4.1 medans Per tog 4.0. Pers segel var emellertid fullt av små underliga hål i monofilmen (?!) så han fick ta 5.1 istället. Tur det för vinden blev inte så stark som utlovat.

2000-05-28 St Uddviken, S. Charlotte och jag stack ut vid 11-tiden, det såg inte hejdlöst bra ut så vi riggade våra 6.3:or. Efter kanske en halvtimma så passerade ett åskmoln och vinden tilltog något otroligt. Vi tog oss utpumpade i land och riggade ned till 4.0. Det var byligt och vinden låg på minst 13 m/s och med byar upp till 20! Viken kokade av småvågor - det var som att köra på en motorväg full med sådana där äckliga fyrkantiga vägbulor. Tidvis var jag överriggad med 4.0 och fick kämpa med att trycka ned brädan, släppa ut och styra upp i vind för att inte helt tappa kontrollen. Dax för sumo-diet! Vi körde slut på oss (vilket måste erkännas gick rätt fort idag!) och sedan åkte jag och köpte en ny 460 mast inför Danmarkstrippen.

2000-05-27 Möttvik, OSO. Ostan kom och Per, Charlotte och jag drog till Möttvik. Pettsson mötte upp och vi riggade glada i hågen medans gässen rullade in i viken. Men något hände då vi kom ut, vinden försvann men vattnet var choppigt värre så det var bara jobbigt att stå där och kajka... Det var spöregn och kallt så vi tog oss i land igen. Alla utom Pettson började rigga ned, jag hade en tid att passa på e.m och tyckte inte att det var någon idé att fortsätta. Då började det blåsa! Vinden vred till SO mer och ökade rejält! Pettson flög fram och tillbaka i viken och vi andra styrde kosan hem aningens sura..

2000-05-26 Björlanda Kile, VNV. Vilken dag, sol och rejält med vind. Riggade först 4.0 men det visade sig att vinden ljög lite, bytte raskt till 5.0 och det var idealiskt. Råkade ut för mitt livs första mastbrott också (för att riktigt runda av en perfekt dag..), hade precis jippad borta vid Kippholmen, pumpade till en gång och PANG! Det lät som ett pistolskott (en och annan segelbåt trodde nog att regattan hade börjat!) och jag for i vattnet. H-vete tänker man då, min enda 460-mast åt skogen! Lagom inför Danmarksresan också.. Började simma hemåt, en kille stannade och frågade om jag behövde hjälp och medans vi låg där i dyningarna och funderade hur vi bäst skulle lösa det hela så kommer en snubbe forsande och säger typ: "Öh! Håll er ur vägen va!" SHÄKTA MIG då om jag låg i vägen men det är lite svårt att flytta på sig med trashad rigg.. Nog om detta men det retar mig då det är sådan attityd som skrämmer bort t ex nybörjare från sporten, basta! Så, när jag väl tagit simborgarmärket, strandat på stenpiren, burit grejerna över piren, riggat ned och rullat ett fint paket och paddlat in till hamnen så rusade jag till bilen och lyckades, med hjälp av alla förlängare jag hade, rigga 5.0:an (som jag till min glädje märkte inte var så söndrigt) på min 400 wavemast. Och jag hann med några vändor till innan det mojnade.

2000-05-24 St Uddviken, SSV. Gick upp i ottan för att hinna surfa innan jobbet. Det blåste riktigt bra men också rätt byigt, körde 5.0. Grått och regnigt väder, såg inte en levande själ. Fiskarna hoppade framför brädan, väckte jag dem kanske?

2000-05-21 Björlanda Kile, VNV. Blåste inte så mycket, blev kanske några minuter högst med planing men det var kul ändå. Många ute och bra väder. Lyckades med något konstigt också, försökte en duckjibe utan planing (döfött..) och då jag dragit seglet över huvudet så snurrade det runt plötsligt och hamnade i händerna på mig igen..? Clewfirst sail-360 eller något blev det, men hur ska jag nånsin lyckas göra om detta?!

2000-05-20 Björlanda Kile, NV. Började blåsa till under e.m, kom ut vid 4-tiden och det blåste stadigt 6-9 m/s. Planade riktigt bra faktiskt med 6.3, fick pumpa lite ibland bara.. Ingen ute då jag startade men sen kom två till, tror det var Sune och Rune, Björlandas Senior Masters! Var förvånad över att inte se fler ute, det var riktigt bra förhållanden. Kanske trodde många att vinden skulle mojna (den kom ju så sent) men när jag skriver det här, kl 20.15, så blåser det ff lika friskt..

2000-05-16 St Uddviken, SSO. Åkte till Björlanda först men vindarna nådde inte in i viken, betydligt bättre i Uddviken. 6-11 var det sagt men det var nog mer åt 6-hållet.. Men jag kom nog lite för sent, 19.00. I morgon f.m ska det blåsa mer, funderar på att ge mig ut i arla morgonstund, innan jobbet.

2000-05-14 Björlanda Kile, V. Fick vackert kajka runt på min 260 och 6.3, det gick inte fort då brisen aldrig kom. Brände näsan iallafall! Lagom putt på pojkvännen som lovat surfa men som lyckades krångla sig ur det...

2000-05-13 Björlanda Kile, VNV. Soligt och varmt, väntade på brisen tillsammans med Per men den kickade aldrig in riktigt. Pendlade mellan 5-7 m/s ungefär, ingen planing med 6.3. Per däremot flög med min gamla 325:a och ett lånat 7.3, vi bytte ett tag och först nu förstår jag hur bra en såpass stor bräda kan vara i måttliga vindar... URKUL!

2000-05-06 St. Uddviken, VNV. Rätt ok sjöbris, men jag missade det göttaste då jag inte kunde ta mig ut förrän vid 17-tiden. Upptäckte att jag fått en liten reva i mitt 6.3... Det är det största seglet jag har, så det gick inte fort direkt... Att köra smått är roligare men inte såna här dagar, jag skulle ge mycket för en widestyle och ett 8.1!

2000-04-21 St. Uddviken, SSO. Äntligen surf igen och vilken dag sen! Kanonvarmt och rejält med vind, över 10 m/s och ibland upp till 15 m/s. Jättevarmt även utan väst och handskar. Ove mötte upp och körde på sitt 6.0 medans jag tog 5.0. Flera andra ute, bla två inte så erfarna killar som kämpade tappert - det värmer att se fler som ger sig på sporten. Gôtt kämpat! Premiärtur för bussen till beachen också, enormt skönt att bara slänga in prylarna där bak, fattar inte hur jag har klarat mig utan den.. Hoppas på vind hela påskhelgen!

2000-02-27 St. Uddviken, SSV. En smula byigt men underbart drag med 4.0, inte så kallt heller faktiskt. Enda smolket i bägaren var mitt nyanskaffade segel från Fuerte.. Kollade så noga hemma och fixade småripsen men nu när jag riggade upp och drog till i nedhalet så sa det: boink, boink, BOINK!! Tre rips till nära masten, inte så små heller! Bara att inse att Fuerte äter segel.. Började regna oxå så silvertejpen ville inte fästa alls, seglade ändå. Ingen annan ute. Bojen med förbudsparagrafen har kommit upp nu, 1/4 tom 31/7 gäller i år..

2000-01-30 St. Uddviken, NV. CRAZY! Svårt hålla 2.9 i stormbyarna. Har aldrig sett så hög vattennivå någon gång, endast en liten snutt av parkeringen fanns kvar! Träffade surfkompisen Örjan, dock utan bräda.. Så jag kände mig väldigt ensam då jag plaskade runt och skulle vattenstarta utan känsel i vare sig händer eller fötter... Soligt och fin dag förstås! Många kom körandes till viken för att titta till hamnen och det höga vattenståndet och de tittade oförstående på mig, "Är du inte riktigt klok eller?!!" sa en kille till mig, det är synd om de oinvigda! *hihi*

2000-01-06 St. Uddviken. SSV. Fyrverkerier, fest och glam - vad spelar det för roll.. Först nu är det nya millenniet invigt på RÄTT sätt! Det blev ingen kuling, bara byigt och regnigt och grått...och kallt.. Jag har aldrig frusit så mycket om händerna idag trots diskhandskar+neovantar och 5 grader. MEN det var