Ozone Reo V4

 

 

 

Ville komplettera min Drifter 7:a med en större. Tycker dock att low end power är lite kass på dom och då kändes en 9:a som lite för nära i storlek. En 10:a vore guld. Och kostar guld också, den sizen kom ju först med årets modell (2017).
Fann då en lätt beggad Reo 10:a, V4 av årets modell, dessutom här i Gbg - tvekade inte en sekund! Har testad kompisars Reo (dock på snö) och älskade dom.

Första intrycken:

Lätt bomtryck vilket jag uppskattar. Finns tre inställningar vid infästningen av styrlinorna på kiten man kan labba med, men mittenläget kändes lätt och fint. Feelingen fanns där ändå, precis lagom. Så klart personligt, men bulls eye för mig.

Relativt lättstyrd även om dåligt tryck och slackande linor.

Enormt bra drift.

Smooth kraftändring, absolut inget on/off vid byvindar här inte!

Bra förstärkningar på denna modell jmf med mina kompisars äldre modeller, känns som den kommer klara en hel del.

Mycket snabbsvängd, loopar tight (det lilla jag testat hittills). Detta kan regleras med infästningen av styrlinorna på tuben.

Lätt att variera i vindfönstret, limmar inte fast sig någon speciell stans.

Low end är inget att hänga i julgranen. Känns betydligt mindre än 10 m om jag jämför med andra 10 m freeridekitar (t ex Cab Switchblade). En oerhört snäll kite men ibland saknar jag lite power. Själv känner jag att det måste vara tryck i den för att passa min nuvarande stil. Kommer ändra med pigtails framöver för att få mer power i trimmet (sept -17).

Inga trimknutar på styrlinorna. Finns tydligen trim vid bomändarna på originalbommen dock. Har stort depowerrange via bommen, men saknade det ändå (gammal vana).

Vem i h-lskotta sköter färgsättningen hos Ozone? Mesiga, mättade färger som helt enkelt ser... tråkiga ut. Tråkblå. Och mönster anyone?
(Beware of den gröna kiten, googla, värre grön färg finnes icke!)

 

Uppdaterar mer allt eftersom..